Fujitsu Siemens: új hazai disztribútor

A Disztributor.hu Zrt. bekapcsolódott a Fujitsu Siemens Computers Kft. értékesítési hálózatába – közölték ma a felek. A Disztributor.hu 2008-ban 10 millió eurós forgalomnövekedést vár az együttműködéstől, míg a Fujitsu Siemens elsősorban az igényesebb, nagyobb értékű számítástechnikai eszközök iránt érdeklődő vevőkör jobb elérésére számít az új értékesítési csatorna révén.

A Disztributor.hu az enterprise modell hazai képviselőjeként ért el figyelemreméltó eredményeket és vált a számítástechnikai piac egyik kulcsszereplőjévé. Pénzügyi mutatói minden évben a piac növekedését magasan meghaladó ütemben nőttek. Az általa eddig képviselt Cisco, HP, IBM és Microsoft termékeket több mint ezer, elsősorban nagyvállalatokat kiszolgáló ügyfele révén értékesítette, és árbevétele 2006-ban 20 százalékkal növekedve megközelítette a 20 milliárd forintot. A piacon bekövetkezett változásokhoz alkalmazkodva a társaság a portfólióját bővítve nyit a kis- és középvállalkozások felé. A portfólióbővítés első jelentős lépése a Fujitsu Siemens Computers Kft.-vel most aláírt disztribútori szerződés.

Poros Gábor, a hazai Fujitsu Siemens-leányvállalat ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Disztributor.hu szervezetében és szakembereiben garanciát lát arra, hogy a Fujitsu Siemens Computers belépő szintű termékei mellett a nagyobb értéket képviselő eszközök értékesítése is intenzív figyelmet kapjon. „A magyar piacon az utóbbi időben megnövekedett a kereslet a Fujitsu Siemens Primergy szerverei, Lifebook professzionális notebookcsaládja, Celsius munkaállomásai és Futro vékonykliensei iránt. A Disztributor.hu segítségével a Fujitsu Siemens Computers piacvezető pozíciójának megőrzése mellett a magyar piacon meglévő további növekedési potenciál kiaknázását tervezi” – mondta.

A Disztributor.hu teljes körű ügyfél- és terméktámogatást, pre- és post-sales tanácsadást, finanszírozást, logisztikai és egyéb szolgáltatásokat kínál a márka termékeihez. A két vállalat továbbá közösen tervezi termékspecifikus és technikai képzések megtartását a viszonteladói bázis számára.

Azóta történt

Előzmények