Rekordot döntött itthon a Fujitsu Siemens

Több mint százezer számítógépet adott el az idén Magyarországon a Fujitsu Siemens Computers – közölte a cég egy sajtótájékoztatón tegnap. Az FSC az első gyártó, amelynek az értékesített hordozható és asztali PC-k, valamint szerverszámítógépek összesített számában sikerült elérnie ezt a bűvös számot, nem csoda tehát, hogy a hazai számítástechnika történetének mérföldköveként tálalták az eredményt. A százezredik gépet, egy Amilo Li 1718-as, beépített WLAN kapcsolattal és DVD-íróval szerelt notebookot a 22 éves Varga Zsanett vásárolta meg a budapesti Media Markt Westend áruházban. A szerencsés vevőt Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyvezető igazgatója egy professzionális noteszgéppel ajándékozta meg.

„Évek óta folyamatos a mobil eszközök térnyerése” – állítja Poros Gábor, hozzátéve, hogy a magyar piacon a tavalyi év közepétől nagyobb a kereslet a notebookok, mint az asztali gépek iránt. A Fujitsu Siemens Computers 2005 óta több mobil számítástechnikai eszközt ad el, mint asztali PC-t. Az idén értékesített notebookok száma már több mint háromszorosan fogja meghaladni az asztali számítógépekét. Poros a piaci problémákat is felsorolta: az othoni felhasználásra vásárolt asztali gépek száma csökkent 2007-ben, a közszféra költése jelentősen visszaesett, aránylag kevés nagy volumenű informatikai projekt volt a piacon, és – ami öröm a vásárlónak, de gond a gyártónak – az IT-termékek ára jelentősen (15-20 százalékkal) csökkent az idén.

Az FSC vezetője a folyamatosan változó piaci trendek közül elsősorban a mobil felhasználás iránti igények további növekedését, az alacsony energiaszükségletű, mégis nagy teljesítményű és rugalmas nagyvállalati adatközponti infrastruktúrák fejlesztésének gazdasági szükségszerűségét, valamint a fenntarthatósági, illetve zöld szempontok térnyerését emelte ki. Mint elmondta: a cég fejlesztései elsősorban ezeknek az igényeknek a magas színvonalú kielégítésére irányulnak.

Azóta történt

Előzmények