Itthon is bemutatkoztak a Fujitsu Siemens új notebookjai

A Fujitsu Siemens Computers teljes termékválasztékának az új formanyelv szerinti átalakításától azt várom, hogy igényesebb vásárlóink tudatosabban és könnyebben fognak választani nagyobb funkcionalitású termékeink közül. Ezt sugallja az új dizájnkoncepció – mondta Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyvezető igazgatója azon a mai sajtótájékoztatón, amelyen a hazai közönség először találkozhatott az új formatervezésű és megújított technológiai alapokra helyezett notebookokkal. Poros hozzátette: az év végéig a Fujitsu Siemens Computers ötven, a fenti koncepció szerint épített terméket dob a piacra, és ezek döntő többsége Magyarországon is hozzáférhető lesz.

Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyvezetője
Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyvezetője

A magyar leányvállalat első embere az új dizájnkoncepciót bemutatva elárulta, hogy a konzumer noteszgépek új, fekete-fehér kontrasztra épülő formaterve kétéves munka gyümölcse, a fejlesztésben a cég regionális részlegei mellett részt vett az IDEO stúdió is, valamint figyelembe vették annak a mintegy 1200 végfelhasználónak a véleményét is, akiket a gépek új arculatával kapcsolatosan előzetesen megkérdeztek. Poros szerint az új dizájn alkalmas lehet a márkaimázs erősítésére, bevezetésétől az értékesítés felfutását várja a cég.

Holler László, a cég kereskedelmi igazgatója hangsúlyozta, hogy a dizájnváltással együtt megújul Fujitsu Siemens Computers kereskedelmi-értékesítési folyamata is. „Elegánsan szeretnénk különbözni versenytársainktól” – ecsetelte Holler, kiemelve, hogy cége a jövőben a továbbiakban elsődlegesen a bevált értékesítési és partnerkapcsolatok továbbfejlesztésén és a különböző folyamatok optimalizálásán dolgozik a hatékony, erőforrás-takarékos gyártás és logisztika érdekében, továbbra is vállalja egyedi konfigurációk szállítását, valamint innovatív megoldásokkal egészíti ki termékpalettáját.

Ezekre a megoldásokra már részben Novotny Dénes, a Fujitsu Siemens Computers Kft. termékmenedzsere hívta fel a figyelmet: ilyen lesz például az új Amilo Pa/Pi 3000 széria egyes típusaiba épített hibrid grafikus vezérlő – ezekhez a gépekhez egy külső videokártya csatlakoztatható, így igény szerint növelhető a grafikus teljesítmény, vagy választható a hosszabb akkumulátoros rendelkezésre állás. Az Amilo Xa/Xi 3000 gépekben ezzel szemben már alapfelszereltség lesz az erős grafikus vezérlő, ennél a szériánál a vezeték nélküli USB számít majd különlegességnek. Novotny újságírói kérdésre elmondta, hogy az új Amilo P-sorozat első konfigurációi júliusban tűnhetnek fel a boltokban, az általános felhasználásra szánt Amilo L és a család legkisebb, 13,3 hüvelykes kijelzővel felszerelt tagjai, az Amilo S modellek később, az év vége felé válthatják a jelenlegi kínálatot.

Azóta történt

Előzmények