Bár még nincs kész, letölthető a Windows XP SP3

Bár a Microsoft csak jövőre adja ki a Windows XP operációs rendszerhez való harmadik szervizcsomagot (SP3), a fejlesztés jól halad: nemrég készült el a pakk első kiadásra jelölt változata. Ezt hivatalosan – a szoftvercég szándékai szerint – csak 15 000 regisztrált tesztelő próbálhatja ki. A német WinFuture magazin azonban közzétett egy olyan hacket, amellyel bárki letöltheti, mégpedig magától a Microsofttól, a Windows Update szolgáltatás segítségével. Ez az a szkript, melyet a Microsoft Connect hálózat regisztrált tesztelői kaptak meg, természetesen azzal a kikötéssel, hogy nem adhatják tovább. Ám a kód – amint az általában történni szokott ilyen népes közösség esetében – mégis kiszivárgott.

Annak, aki ki akarja próbálni az SP3 kiadásra jelölt változatát, a német oldalon közölt (@echo off kezdetű) szkriptet be kell másolnia egy editorba, majd el kell mentenie tetszőleges néven, de .cmd kiterjesztéssel. Az elmentett fájlt futtatni kell, majd újra kell indítani a számítógépet. Ez után a frissítések keresésekor a találatok között fel fog bukkanni a körülbelül 337 megabájt méretű pakk is.

Nem szabad elfelejteni ugyanakkor, hogy a Microsoft nem véletlenül teszi csak a tesztelői számára elérhetővé a csomagot: nem végleges termékről van szó, amely számos hibát tartalmazhat. Ezért csak azok próbálják ki, akik ismerik a tesztverziók telepítésével járó kockázatokat.

Azóta történt

Előzmények