Mocskos szájú Mikulás az MSN Messengerben

(Infobulvár) Botrányosra sikeredett a Microsoft egyik karácsonyi akciója a napokban, mivel az MSN Messengerben működő csevegő robot (Santa) például az orális szexről akart társalogni a gyerekekkel.

Santa Claust a northpole@live.com címmel lehet felvenni a partnerek közé, s eredeti célja a szórakoztatás mellett az volt, hogy például különféle online játékokra csábítsa a gyerekeket. Ám a Register egyik olvasójának értesítésére – akinek két unokahúga chatelt Santával, s így figyeltek fel a jelenségre – a lap munkatársai maguk is kipróbálták a chatbotot, s valóban, egy idő után a Mikulás rátért szexre: „Szórakoztató az orális szexről beszélgetni, de másról akarok…” – emellett a szitkozódásban is elég jó a Santa. (A Register által rögzített beszélgetés teljes változata itt, az általuk készített screenshot a hír végén.)

A Microsoft a panaszokra gyorsan reagált, megígérték, hogy a kifogásolt nyelvi elemeket eltávolítják, s emellett megindították az eset kivizsgálását.

Sajnos, már én sem tudtam kipróbálni, a Mikulás jelenleg nem elérhető. Gondolni sem merek rá, hogy ajándékkészítés helyett mit csinálhat…

santasex
Nagyításhoz klikk! a képre (Forrás: The Register)

Azóta történt

Előzmények