Döntött a Microsoft, végleg elválik az Office és a Teams

Eggyel kevesebb trösztellenes ügynek lesz kitéve a Microsoft, ugyanis az EU után globálisan is elválnak az Office és a Teams útjai, ezeket külön lehet megvenni.

Az USA és az EU trösztellenes ügyek tömegei során csapna le a big tech cégekre és azok gyakorlataira, az ilyen ügyekből azonban most eggyel kevesebb lett.

A Microsoft ugyanis az EU-s mintát követően globálisan is visszalépett, egy lehetséges bírságtól tartva inkább globálisan is szétbontja az Office és a Teams jövőjét, így ezek külön lesznek megvásárolhatóak.

Európában és Svájcban már 6 hónapja így van ez, ami annak az eredménye, hogy az EB az ügyben vizsgálatot folytatott a Salesforce 2020-ban tett panaszának hatására. A Teams még 2017-ben, ingyen került be az Office 365-be, és leváltotta a Skype for Businesst is, majd a világjárvány során népszerűségrobbanást tapasztalt.

A riválisok szerint az összecsomagolás tisztességtelen versenyelőnyt adott a redmondiak kezébe, hatósági nyomásra a két terméket az EU-ban október 1-jén bontották szét.

A Microsoft most a jobb átláthatóság és multis tervezhetőség miatt globálissá teszi az intézkedést.

Azóta történt

Előzmények