Kritikus sebezhetőséget tártak fel az Excel régebbi verzióiban

A Microsoft szerdán tette közzé, hogy hackerek hívták fel a vállalat szakembereinek figyelmét egy, az Excel régebbi, már nem támogatott verzióiban található kritikus hibára, mely lehetővé teszi, hogy a számítógépes bűnözők átvegyék az irányítást a felhasználók gépein, ha egy csalóka weboldalon vagy e-mailben érkező Excel-fájlt nyit meg a felhasználó. A közlemény szerint a cég kedden még nem döntötte el, hogy igényel-e azonnali beavatkozást a biztonsági rés, s ha mégis, mikor teszik meg ezt.

A szoftverek közül az Office Excel 2003 Service Pack 2, az Office Excel Viewer 2003, az Office Excel 2002, az Office Excel 2000 és az Excel 2004 for Mac érintettek. Az Office Excel 2007-et vagy az Excel 2008 for Mac-et, illetve az Office Excel 2003 Service Pack 3-at, illetve az Office Excel 2003 Service Pack 2-t az Office Isolated Conversion Environmenttel (MOICE) használók esetében nincs veszélyeztetettség.

A probléma tisztázásáig a vállalat azt kéri a sebezhető programok használóitól, hogy óvakodjanak az interneten található vagy levélben érkező isemertlen Excel-fájlok megnyitásától. Bővebb információ a Microsoft honlapján található.

Azóta történt

Előzmények