Nullák háborúja: melyik percdíj az olcsóbb?

A telekomcégek lassan a matematikát is újradefiniálják, hiszen ma már nem lenne életszerűtlen az általános iskolások feladatgyűjteményében a következő szöveges számtanpéldát feladni: ha "A" szolgáltató és "B" szolgáltató egyaránt nullaforintos percdíjat kínál, melyikük percdíja alacsonyabb? A válasz: amelyiknek rövidebb az apró betűs rész a hirdetésében.

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, a T-Com február 15-től új, egész nap nullaforintos percdíjú hívásokat kínáló tarifacsomagokat vezetett be Favorit Non-stop és a Favorit Non-stop Plusz néven. Az új csomagok a társaság közleménye szerint a Favorit díjcsomagokkal lényegében megegyező feltételekkel vehetők igénybe, tehát a havi ingyenes beszélgetések időtartama nem lehet több 100 óránál. A kedvezmény a Favorit Non-stoppal a hálózaton belüli helyi és helyközi I-es hívásirányokban, míg a Favorit Non-stop Plusszal minden T-Com-szám hívása esetén él.

Sejthető volt, hogy a rivális Tele2 sem marad sokáig adós a válasszal – e várakozásoknak megfelelve a szolgáltató a tegnapi naptól új, egész nap nullaforintos percdíjú hívásokat kínáló tarifacsomagokat vezetett be Tele2 Maxx néven. A csomag annyiban hasonlít a T-Com ajánlatára, hogy havi 100 órányi „ingyenes” beszélgetést biztosít, és ezt az időtartamot akár megszakítás nélkül is lebeszélheti az ügyfél, mivel a szolgáltató nem bontja a vonalat egy óra után (ahogy a régebbi Favorit csomagok esetében teszi a T-Com).

De amiben a Tele2 szerint az ő ajánlatuk sokkal jobb, az az, hogy egyrészt a nullaforintos percdíjú hívások az összes hazai vezetékes szolgáltató hálózatára vonatkoznak, nem csupán a T-Coméra – ezekre kapcsolási díjat sem számítanak fel –, másrészt a T-Com ajánlatánál kedvezőbb áron kínálják a Maxx csomagot. És valóban: a T-Com Favorit Non-stop díjcsomagjáért havi bruttó 5040 forint fizetendő, a Favorit Non-stop Pluszért bruttó 6040. A T-Com az első két hónapban akciós áron kínálja a csomagokat; a Favorit Non-stop bruttó 4120 forintos, a Non-stop Plusz bruttó 4790 forintos havi díjért használható. A Tele2 Maxx havi díja ezzel szemben 2520 forint (és itt is épp két hónapnyi kedvezményt kaphatunk, ha április 15-ig megrendeljük a szolgáltatást, ebben az esetben csak 1390 forintot kell fizetnünk az első két hónapban). Így a Tele2 használatához elengedhetetlen fővonal-előfizetéssel együtt is olcsóbb a konstrukció: a T-Com Bázis csomag választása esetén csupán minimális mértékben, de például a Minimál előfizetés mellett már havi 1756 forinttal – közölte a szolgáltató.

Azóta történt

Előzmények