A YouTube már mobilon is elérhető


A Google tulajdonában lévő YouTube videomegosztó oldal tegnap jelentette be, hogy mostantól szolgáltatásuk elérhető mobiltelefonokon keresztül is.

A YouTube-ot eddig is el lehetett érni az úgynevezett okostelefonok segítségével, ám ezek a készülékek csak töredékét jelentik a mobilpiacnak. A jelenlegi technológiai fejlesztés következtében világszerte az a körülbelül 100 millió felhasználó is nézegethet YouTube-videókat készülékén, akiknek mobilja nagy sebességű internetkapcsolattal rendelkezik.

Dwipal Desia, a YouTube mobiltermék-menedzsere a bejelentés kapcsán elmondta, hogy nagy reményekkel vágtak bele az új szolgáltatásba, s utalt arra is, hogy már folyik a mobilról a YouTube-ra való egyszerű feltöltés tesztelése, amitől azt várják, hogy a felhasználók mindennapi életéből származó videók meg fognak szaporodni. Desia arról nem nyilatkozott, hogy a YouTube milyen üzleti modellben gondolkozik a mobilokat illetően, vagyis hogy milyen módon teszik jövedelmezővé a telefonos szolgáltatást, hiszen a hirdetések internetes megjelenítése kevéssé működőképes a telefonokon. Annyit azért megjegyzett, hogy először a stabil felhasználói bázist akarják kiépíteni, s ezek után foglalkoznak majd a pénztermeléssel.

A YouTube a Motorola, az LG Electronics, a Nokia, a Samsung és a Sony Ericsson bizonyos készülékeivel érhető el 17 országban, 11 nyelven (Magyarország egyelőre nincs a listán). Részletes információk a szolgáltatás honlapján találhatóak.

Azóta történt

Előzmények