Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz MPowerPH #6994 üzenetére

    "Mert Neked aztan van rola fogalmad... "
    Mint írtam, fogalmad sem lehet róla, mennyire vagyok vele tisztában, hiszen veled ellentétben én nem nyilatkoztam, mérnök vagyok-e.

    Semmi probléma nincs vele, hogy nem vagy mérnök, de akkor nem kéne a mérnökökre hivatkozva hibásan érvelni, amikor látványosan fogalmad sincs a mérnökségről.

    "Az Intel lehet ezt csinalja 10 eve, de konkretan konfiguralhatova csak a Comet Lake megjelenesevel tett"
    Konkrét tévedés. A legfontosabb limiteket már a legelső generációnál is lehetett módosítani, mint kb. a PBO értékeit.
    A CO-hoz hasonlóval is ők jöttek ki hamarabb, a Comet generációnál.

    "Errol persze fogalmad sincs, mert nem hasznaltal olyat"
    Megint jó nagy pofára esést láthatunk tőled. De, képzeld, használtam, többet is, sőt, most is olyan gépről írok, amit egyedi turbó profil hajt.

    "csak PB -vel az all core frekvencia lesz sokkal gyengebb annal, mintha aktivalnad a PBO -t"
    Így van, tisztában vagyok vele. Neked nem sikerült értelmezned, amit írtam. :U

    "Szoval megint ordasul mellelottel."
    Aki állandóan ordasul lábon lövi magát, az itt nem én vagyok. ;)

    #6997 _Horka_ : "ezt a PBO meg CO meg AutoOc izéket sem a mérnökök találták ki?"
    Dehogynem. De ez nem a tervezett gyári működése. Ezek tuning funkciók, éppen ugyanúgy, ahogy a mérnökök lehetőséget teremtettek a "manuális" tuningra is. Akár a Ryzen Masterben is magonként be tudom állítani, milyen órajelen szeretném használni és hozzá milyen feszültségen.

    "Nem egy filmet néztünk. "
    Tényleg nem, egészen más értelemben értettem, lehet nem fogalmaztam egyértelműen. Úgy értettem, rengeteg Ryzen még a gyári maximális BOOST órajelét sem tudja minden magon. Ezt a specifikáció is lehetővé teszi. Sok CPU-n így normális feszeken még az allcore maximális BOOST is elérhetetlen, főleg a korábbi generációkon. Intelen ezzel szemben a maximális turbót bármelyik magnak tudnia kell, így pl. bár adott esetben brutális hőtermeléssel, de pl. könnyű OC minden magra is engedélyezni a maximális turbót. Pl. így egy 9900K-t azonnal 5Ghz allcore CPU-vá tudsz varázsolni (némely lapban ez egyszerűen "multicore enhancement" vagy hasonló néven egyetlen opció), kb. mint egy nagyon durva PBO, az eredmény is ugyanaz, egy relatív meleg és torkos működésű CPU. Gyári specifikáció szerint sok magon terhelve annak sem 5Ghz lenne egyébként az órajele, hanem minél több mag van használatban, úgy venné vissza kb. 4,3Ghz-ig.

    "ne személyeskedéssel válaszolj. Az sem helyesebb."
    Egyetértek, alapvetően én sem tartom helyesnek a személyeskedést és kerülöm is, amikor csak lehet. :R Ugyanakkor itt nagyon is releváns a személyes vonatkozás, hogy miközben ő nem mérnök, más, mérnökök tekintélyét és vélt munkamódszereit felhasználva próbálja rendszeresen alátámasztani a saját igazát a "sima felhasználókkal" szemben, ami így nem egy helyénvaló, sőt, kifejezetten félrevezető érvelés lehet olyanoknak, akik hozzá hasonlóan nem mérnökök. Erre próbáltam rávilágítani.
    A dolog pikantériája, hogy a fórumtárs a nem-mérnökségét is éppen egy ilyen mérnökökre hivatkozás közben árulta el, miközben épp velem próbált személyeskedni. (Első bekezdés: [link] :C )

    #7020 -FreaK- : Az is a gond ezzel, hogy nagyon CPU függő is, melyik technikával mire jutsz. Pl. ha kifogtál egy olyan CPU-t, amiben csak egyetlen nagyon gyenge mag van, már nem fog jól menni allcore, és akkor a Te konkrét példányod máris PBO-val fog jobban teljesíteni. Míg másoknál lehet éppen fordítva lesz. Attól is függhet, mire használod. Ha nem fáj elbukni párszáz Mhz-et egyszálon, máris jobb esélyekkel indul az allcore. :)
    Tehát szerintem nem igazán szerencsés leredukálni a problémát arra, melyik a jobb módszer. :N

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák