Új hozzászólás Aktív témák

  • Mercutio_

    félisten

    válasz HUTCHDB #129981 üzenetére

    Amiket felsorolsz pozitívumokat azok szinte mind a kormányzati szintű támogatás (tőke, államok közti megállapodások, stb.) jóvoltából jöttek létre Debrecenben, nyilván nem a városvezetés döntött arról, hogy hová menjen a BMW, vagy a többi nagy cég, mint ahogy az se véletlen, hogy a cégek adóját "különleges gazdasági övezet"-té minősítéssel nem vették el, mint pl. Göd esetében.
    Egyébként is Debrecen (volt) "A" bezzeg város a Fidesznél.

    Ami még lényeges, hogy Debrecennek egy vezetése van, nincs külön Csapókerti/Vénkerti önálló önkormányzat, saját költségvetéssel, nem kell azok vezetőivel a városvezetésnek egyezkednie, + egy komplett büdzsé áll a rendelkezésére, míg Pesten a kerületek vs. városvezetés vs. kormány vonalon kell pénzügy- és politikai oldalról is egyezkedni.

    Btw. van kormánypárti ismerős (is) Debrecenben, és még neki is vannak kétségei afelől, hogy jó irányba mennek-e a dolgok, pláne akkugyár/vízbiztonság témában.

    A mennyi pénz van és mire kérdés se egyszerű, a kormány ott sz*patja covid óta a fővárost ahol tudja (megemelkedett energiaköltségek támogatásának hiánya, beígért pénzek oda nem adása, parkolási díj eltörlése, adók elvétele, stb.) Valamint a neki nem kedves intézmények támogatásának elvétele, amivel áttételesen új terheket rak Budapestre.

    Amit én is hiányolok az a közterületek nagyobb tisztasága, és garázda, alkesz hajléktalanok közterületi jelenlétének kezelése.

    Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Új hozzászólás Aktív témák