Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tigerclaw

    nagyúr

    válasz azbest #6 üzenetére

    A cél jelenleg továbbra is a megfigyelés, felfedezés, az űr, Nap, Hold, bolygók vizsgálata. Ebben a szakaszban még nem kell ember, az ISS kivételével... szóval kell új ISS, vagy a meglévő modernizálása, javítása, bővítése.
    A Naprendszeren belüli, vagy azon túli migráció pedig 150-200 évre van nagyon optimistán gondolva, amihez pl. hozzátartozna a mai pénz alapú gazdaság, társadalom megváltoztatása, rengeteg technológiai fejlesztés mellett, amilyen technológia talán nem is létezik, csak szeretnénk ha létezne.

    Ettől függetlenül én remélem, hogy 20 éven belül felépül az első Holdbázis, még ha csak akkora is mint a mai ISS, és emberek élnek majd ott, kb. éves váltásokban. Már csak emiatt is jobb lenne nem elpazarolni a pénzt és erőforrásokat felesleges emberes küldetésekre.

    A gateway projektre sem úgy kellene tekinteni, mint az Apollo program megismétlése, szóval ne egy PR, nemzeti büszkeség projekt legyen, zászló letűzéssel, hanem komoly alap amire épülhet az új Holdprogram. Inkább legyen egy Föld - Hold közötti vagy Hold körüli pályán lévő kisebb ISS szerű valami, mint egy Holdraszállásos hétvége, ami csak pénz pazarlás.

    Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

  • cami][us

    senior tag

    válasz azbest #6 üzenetére

    Mint az artemis, ami többe kerül, mint újat tervezni és építeni

    Bizonyára.

Új hozzászólás Aktív témák