Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rien

    senior tag

    válasz ngabor2 #1014 üzenetére

    Oké, az egyszerűségre törekedtem.

    Szóval akkor az utókornak :DDD

    Bundában sült körte (8 darabos adag):
    4 körte
    1 dl fehérbor
    5 dkg cukor
    1/2 csomag fagyasztott leveles tészta
    fél citrom leve
    5-8 dkg porcukor

    A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, félbe vágjuk. A fehérbort cukorral, 2 dl vízzel hígítva felforraljuk, puhára főzzük benne a körtéket.
    A leveles tésztát fél centi vastagra nyújtuk és négyfelé vágjuk. Majd a negyedeket még kétfelé vágjuk, hogy legyen 8 kis téglalapunk. A tésztába csomagoljuk a körtét, úgy hogy a magháznál legyen az "illesztés". Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy hogy a göbölyű fele legyen felfelé. 220 fokon pirosra sütjük.
    A citrom levébe annyi porcukrot teszünk, hogy jól kenhető masszát kapjunk. A kihűlt bundás körtére kenőtollal rákenjük a citrommázat, ha megszilárdult kész is.
    Én melegen ettem, nagyon finom volt. Meg egyszerű.

    ----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

Új hozzászólás Aktív témák