-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Ezután berátod (ízlés szerint akár paprikás rántással),
itt kezdődnek a problémák egy gyakorló háziasszonynak tényleg annyi, hogy rántást készítünk, és besűrítjük vele'', de én egy szinttel még lejjebb vagyok... még sose csináltam rántást, meg habarást se, úgyhogy ezekre az ''apró'' dolgokra is kiváncsi lennék. -
beencee
senior tag
Igen, ez a rántás, a habarás - de ez persze szubjektív - könnyebb, finomabb végeredményt ad.
Én ezt fogom csinálni:
---------- Recipe via Meal-Master (tm) v8.05
Title: Ördögrétes
Categories: Sertésből készült ételek
Yield: 4 személyre
50 dkg vajastészta
25 dkg májas hurka
25 dkg véres hurka
25 dkg kolbász
1 db tojás
50 dkg savanyú káposzta
csombor
A vajastésztát sarkosra kinyújtjuk, megkenjük tojással, rátesszük a sült véres és a májas hurkát, a tetejére pedig a kolbászt. Felhajtjuk a tésztát. A tetejét újra megkenjuk tojással, szép pirosra megsütjük.
Olajban pirított, csomborral ízesített savanyú káposztával kínáljuk.
----- -
ngabor2
nagyúr
köszi. nem hangzik rossul, és valóban egyszerű... de én parasztgyerek vagyok, jobb szeretem, ha látom, miből van a tészta
találtam hirtelen 2 receptet:
[I]Sajtos rúd
* Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 kocka margarin (25 dkg)
1 tojás
1 kk. szalalkáli tejben megfuttatva
10 dkg reszelt sajt
só
annyi tejföl, hogy a tészta lágy legyen
A tetejére
1 tojás
1 kk. köménymag
5 dkg reszelt sajt
só* Elkészítés:
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd eldolgozzuk a többi hozzávalóval. A tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Hosszú csíkokat vágunk, tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal, reszelt sajttal, pici sóval. Forró sütõben, közepes tûznél kb. 1/2 órát sütjük.
Sajtos rúd
2006. nov. 14. 13:13
6 komment
Kategória: sós sütemény FőoldalraRoppant egyszerű recept, különösebb konyhatechnikai jártasságot nem igényel, ellenben remek vendégváró, kicsit unalmas vasárnap délutánokon éppúgy megsüthető hirtelen felindulásból, mint nagy vendégségek előtt sörkorcsolyának. Emlékszem, amikor betette lábát a családi receptúrába, mindenféle kifinomult trükkökkel próbálkoztunk, hogy tökéletesítsük, aztán az idők során rájöttünk: nem szorul tökéletesítésre, minél kevesebbet faxnizunk vele, annál jobb a végeredmény.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg tehéntúró
1 evőkanál só
fél csomag sütőpor (elhagyható)
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk (micsoda meglepetés!), egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük a tésztát (ez az egyetlen körülmény, ami jelentősen hozzájárul a végeredményhez, ha csak tehetjük, ne hagyjuk ki), majd másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetszőleges alakokra vágjuk. Tojássárgájával - esetleg tejföllel vagy tejjel - kenjük a tetejét, forró sütőben sütjük, vigyázva arra, hogy ne barnuljon meg a tészta, mert kiszárad.
Flikkflakkok: a túrót áttörhetjük szitán, nem fogja elrontani a végeredményt. A tehéntúrót keverhetjük juhtúróval, szintén pozitív változást tapasztalhatunk, ha s amennyiben kedveljük a juhtúrót. A tetejét szórhatjuk szezámmaggal, köménnyel, mákkal, lenmaggal, de reszelt sajttal is, meglehetősen sok lehetőség közül választhatunk.
[/I]pénzfeldobásos alapon az egyiket megcsinálom.
a körtét szeretem, de egyrészt valahogy a gyümölcsös sütik valahogy nem bírták belopni magukat a szívembe, másrészt nem hinném, hogy a körte megérné nálam azt, hogy tésztába kerüljön... hamarabb megeszem nyersen
de könnyen lehet, hogy mást érdekelne, tehát ha van türelmed, pötyögd be. legalább megmarad az utókornak.
-
qdak
addikt
ez most félkézzel elég alternativ
amugy van 1 ahogy nem csomos megoldás de úgy meg elvész a habja:
2 pohár, 1ikbe cukor meg cappu, másikba viz, be a mikroba, keveset ráöntök a cukor + capp ra kikeverem felöntöm kis tej rá összekever ![ Szerkesztve ]
(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen