Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rien

    senior tag

    válasz ngabor2 #790 üzenetére

    Többször átkell mosni a lencsét főzés előtt, mert egyébként ilyen csúnya fekete habja lesz főzés közben. Csak só kell a vízbe és addig főzöd míg puha nem lesz. Teszel bele néhány babérlevelet, majd tejfölt vízzel vagy egy kis tejjel simára keversz és beleöntöd és kevered míg szépen el nem vegyül (fél kilóhoz én 2 dozozt tennék). Ezután berátod (ízlés szerint akár paprikás rántással), egy kicsit rottyan, egy kis ecet, csipetnyi cukor és kész is van.
    Én a csülköt nem bántanám, dehát próba szerencse.
    Ha esetleg érdekel van egy szupi lencsés-babos saláta (tudom hülyén hangzik, de finom) ami jól passzol a csülökhöz, szólj ha érdekel.

    ----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

  • beencee

    senior tag

    válasz ngabor2 #790 üzenetére

    Rákerestem nálam:

    ---------- Recipe via Meal-Master (tm) v8.05

    Title: Lencsefőzelék
    Categories: Zöldségételek
    Yield: 4 személyre

    50 dkg lencse
    20 dkg szalonna
    1 fej vöröshagyma
    3 dl tejföl
    só, liszt

    A lencsét beáztatjuk néhány órára. Olajat hevítünk, és beletesszük a finomra vágott hagymát. Beletesszük a felszeletelt szalonnát, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a beáztatott lencsét, kevés vízzel felöntjük, és csak nagyon enyhén sózzuk. Mellédobunk pár babérlevelet, és jó sok mustárt adunk hozzá. 40 perc után a lencséhez hozzákeverjük a tejfölös, lisztes habarást.

    -----

    Ja, a habarás: Tejfölbe kis liszt (mondjuk ebbe a 3dl-be 1ek, de attól is függ, mennyire szeretnék sűrűre), simára kevered benne egy kézi habverővel, villával, bármivel. Kiveszel egy kicsit a lencse levéből, összekevered a lisztes tejföllel ezt is simára (hőkiegyenlítés), majd az egészet vissza a főzelékbe, összekevered. Megvárod míg egyet rottyan, kész.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák