Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ladybug

    őstag

    válasz bandus #991 üzenetére

    Általában csirkét szoktunk enni itthon, így ezekből ajánlanék párat. A kedvenceim a sütőben elkészíthetőek, mert ezeket csak betolom a sütőbe, és kb 1 óra múlva kiveszem. A köztes időben pedig játszom a lurkókkal.

    Almás csirke vagy Normann csirke

    Aztán a sajtos csirke, amit csirke- vagy pulykamellfiléből készítek (de tengeri hallal is nagyon finom). Kb 20-25 dkg reszelt sajt kell hozzá, 1 nagy pohár tejföl, 1 tojás, só és bors. Ezeket összekevered, és nyakonöntöd a husit, amit kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba teszel. Az utolsó 5 percre hagyd fedő nélkül, hogy megpiruljon a teteje.

    Sült csirkeszárnyak vagy -combok: csirkét befűszerezni sült csirke fűszersóval, rávágni pár kiskocka vajat, és be a sütőbe. Pirosra süsd.

    Aztán szószok:
    minap készítettem petrezselymes szószt. Szerintem nagyon finom lett, de ezt ki-ki eldöntheti maga is. Egy alapbesamelmártást készítettem. Nem borssal, sóval fűszereztem, aztán tettem bele kevés fokhagymát. Levettem a tűzről, és nagyon apróra vágott petrezselyemzölddel fűszereztem. Rántott hús mellé is illet, persze krumplival.

    Aztán sajtszósz. Szintén besamelalap, tűzről levéve sok sajtot bele. A füstölt sajt különösen feldobja az ízét.

    Aztán paradicsomos szósz. Hagyma üvegesre párolva, beletenni 4-5 ek sűrített paradicsomot, majd felönteni kis vízzel. Só, bors, pizza fűszerkeverek (ezt bárhol lehet kapni), de ha van friss oregano, bazsalikom és majoranna, az a legjobb. 1-2 perc alatt rotyog, és akkor kis 2-3 kanál kecsapot bele, hogy ne legyen olyan fanyar.

    A rizst kb 2 éve így főzöm. Kicsit kevesebb víz, mint a rizs kétszerese. A vizet felforralom, sót teszek bele, és amikor forr, beleöntöm a rizst. 1-2 x megkeverem közbe is, és kb 22 percig főzöm. A rizs egyébként frissen a legjobb.

    Most hirtelen ennyi ugrott be.

    Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

Új hozzászólás Aktív témák