Új hozzászólás Aktív témák

  • DBob

    őstag

    válasz Stauffenberg #37036 üzenetére

    "A CPU-s példa pedig azért rossz, mert az infláció nem csak az új, de a használt árakat is felhajtja"

    Az infláció, tehát a fizetőeszköz értékének romlása globális, így azonos mértékben van jelen az X20 és a i7-3770 esetében is. Így irreleváns, mivel az X20 160 kHUF ára nem kevesebbet érő Forintból kerül kifizetésre, amíg az i7-3770-et erős, 17.000 Forinttal fizeti ki aki ilyet akar. Az-az nem az infláció miatt más két azonos korú, használt termék ára között a különbség, összehasonlítva az egykori új árával.

    A CPU-s példa azért jó, mert az említett CPU mögött nincs az a mesterségesen generált / fenntartott hype, ami a másik termékcsoporttal kapcsolatban megvan, és ez a valódi oka a használt piaci árképzésben kialakult különbségeknek.

    Valószínűtlen, hogy egy életvitel szerűen tartalmat előállító emberek ezzel a termékkel fognak foglalkozni, mivel nem tulajdonítanak neki előzetesen nagyobb potenciális nézettséget, ezáltal bevételt, így veszteséges lenne neki vele foglalkozni. Még akkor is, ha egyébként kivételesen a szíve csücske az adott platform, mert mondjuk ez volt az első amit saját fizetésből vásárolt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák