Új hozzászólás Aktív témák

  • Agony

    aktív tag

    válasz emvy #40045 üzenetére

    Igazából az izomvesztés szerintem nem akkora dráma, mint aminek sokan megélik, mert a szervezet tudja mire van szüksége. Futás szempontjából egy izmos felsőtest tökéletesen felesleges plusz teher, ezért leépíti, cserébe viszont megerősíti a lábaidat, hogy pl. jobban tartsa a térded és bokád. Az ízületek meg végképp nem tudják, hogy 15 kg zsír vagy 15 kg szín izom veri őket az aszfalthoz, de a terhelés ugyanaz.

    Sokan az izomsorvadás rémképét látják maguk előtt, amikor szóba kerül az izomtömeg elvesztése, pedig egyszerűen csak a test nem tartja fel rengeteg plusz energia árán azt amire nincs szüksége. Ezért is van hogy a testépítők tökéletes testképe csak ideig-óráig tartható, mert ha már pár hetet-hónapot kihagynak vagy megcsúsznak a táplálkozással már elkezd változni a testösszetétel.

    Szerintem ha el tudod fogadni azt ahogy kinézel (vagy ki fogsz nézni) akkor túl nagy baj nem lehet. Egészséges szervezettel az izomzat mindig a terheléshez alkalmazkodik, szóval bármikor felépíthető vagy átalakítható. Nem követendő példának írom, de ott vannak a színészek akik 1-1 szerep kedvéért képesek olyan végleteket elérni testkép terén, hogy egyik szöges ellentéte a másiknak.

    Start with a whisper, end with a scream!

Új hozzászólás Aktív témák