Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    válasz fradi81 #2031 üzenetére

    Köszönöm a linkeket és a tanácsot. Ez volt az első dagasztásom de ma újra dagasztottam igaz hogy nem direkt tésztát hanem poolisht és jobban odafigyeltem arra hogy a bucik feszesek legyenek, plusz a gépi dagasztás után kézzel is dagasztottam, illetve egy kicsivel több olívaolajat raktam hozzá mikor pihentettem a tésztát és lamináltam egy picit.

    #2032 Mersant_le
    Az a problémám hogy ugye nem egy spirálkaros dagasztóm van, és nagyon féltem tőle hogyha csak magára a tésztára szórom rá a sót a dagasztás végén akkor nem tudom rendesen összekeverni hogy mindenhol annyi só legyen a tésztában, ezért csináltam inkább így. Egy Famag IM5 10S HH dagasztóval sok minden megváltozna, de nagyon alaposan át kell gondolni mert nagyon húzós ára van. :(
    Tegnap csináltam poolish-t, volt 4 órát szobahőn aztán ment be a hűtőbe és ma délelőtt bedagasztottam. Gépi alapos összekeverés után kézzel dagasztottam tovább, úgy is csináltam ahogy te írtad, ráhajtogattam az oldalakat a többi részre.

    #2033 avl
    Az a fő gondom hogy mivel totál kezdő vagyok így még nem tudom eldönteni hogy mi az az állag amit kapni kell pontosan.
    Amúgy tegnap is meg ma is sütöttünk, a ma délelőtti sütésnél már kb 60 órás volt a Saccorosso. Ezt ki is merem rakni mert legalább ez hasonlít a Nápolyi pizzához. Az első pár pizza az formára se volt az igazi, plusz voltak nyújtásbeli gondok is, de az utolsó sütésre azt mondom hogy úgy ahogy meg vagyok vele elégedve kezdőként.
    Ma sikerült amúgy Bauhausba venni egy fényes polírozott greslapot 60x60-as méretben, úgyhogy a holnapi sütés már azon lesz nem a konyhapulton. Sikerült darabáron vennem, így 5000ft volt. Egy nyújtódeszka sem olcsóbb úgyhogy számomra maximálisan megérte.

    Illetve még egy dolog. Amit csütörtökön dagasztottam be Saccorossot az alig jött fel valamennyit a hűtőben, lehet mondani hogy nagyon nagyon keveset jött fel. Tegnap ha jól emlékszem 3.5 órát volt szobahőn sütés előtt, ott már azért feljött, ma pedig több mint 4 órát volt szobahőn sütés előtt a buci és nagyon szépen feljött. De gondolom ez annyira nem jó hogy a hűtőben nem jön fel, hanem mikor kiveszem szobahőre akkor indul meg? Esetleg sütés szempontjából ez még rossz is?

    Veszek a lap alá valamilyen gumi tartókat hogy nehogy eltörjön a lap, hogy pontosan mit és honnan fogok még nincs meg, de tippeket kaptam rá. Esetleg ti erre a célra mit használtok?





    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák