-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz jozsi252 #800 üzenetére
Obis, 3000 Ft volt talán csővel, bilinccsel együtt. Ezeket szerintem megtalálod a YT-on vagy az Ooni oldalán is.
Vegyél majd lapátot is, ha teheted, akkor perforált legyen, illetve egy forgató sem árt. Fog még kellene 1-2 spakli is, meg kelesztődoboz. Lisztre van már terv?
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz jozsi252 #802 üzenetére
Mindenre találsz választ az ooni oldalán, azért írtam, hogy nézd át. Vásárlás előtt alap dolog szerintem, hogy megnézed mit lehet tudni róla
https://support.ooni.com/support/solutions/articles/24000043770-what-is-a-regulator-and-which-one-do-i-need-
Nekem van felesleges lapát+forgató szettem.
A sima lapát 5k, forgató 6k.Én sérülten kaptam, egy pici lepattanás volt rajta, így viszont nagyon jutányos áron lett Ooni lapát + forgató, mert kaptam kupont.
Liszt: Caputo vagy 5Stagionival biztosan nem lesz gond. Mondjuk az első pár égett pizzához valami olcsóbb is jó lehet, majd a 3. kiló lisztnél már lehet durrogtatni a patronokat.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
IntelKiller7
veterán
válasz jozsi252 #1978 üzenetére
Nyáron a kertben savállón dolgoztam. De itt azért oda kell figyelni, hogy ne tűzze a nap, mert akkor világvége.
Gránitlap is tökéletes. De sokan elmennek, vesznek egy nagy sima felületű járólapot, aztán azon pizzáznak.
Tisztítás szempontjából ezekkel jobban jársz mint a fával. Nem is vetemednek..Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
IntelKiller7
veterán
válasz jozsi252 #1984 üzenetére
Gyurtam mar 50 adagot is kezzel.
eddig ketszer probaltam Kitchenaid geppel, olyan nagy kulonbseget nem vettem eszre.
egy spiralost en is vennek. Anno haverom boltjaban volt, parszor kiprobaltam. Jo kis cucc.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
avl
aktív tag
-
fradi81
veterán
válasz jozsi252 #1987 üzenetére
Ez használat közben/ után kezd el előjönni amikor meleg. Itt nálad normális.
Nem kell olaj a tésztába, ezt mostanában nyomja pár videós mert telerakja vízzel a tésztát és olajjal könnyebb kezelni. Hivatalosan csak a végén öntenek a pizzára asszem sütés előtt.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
BB9360
aktív tag
válasz jozsi252 #2002 üzenetére
Igen, mindennek a méretétől tartok. Így is sok minden van, a hely még kevés. Hogy fixen elől legyen, arra egyáltalán nincs lehetőség. Elpakolni is nagyon kétséges. A glowenre is azt tálaltam ki, hogy veszek fali tartót, és arra, de nem gondolom, hogy 20 kg-os cuccot fejmagasság felett le-fel akarok pakolgatni. Ja, és még egy palacknak hely, amit még tényleg csak a földön lehet tárolni.
Csak az a jó pizza, amit sütni lehetne vele, ne lenne!Félő, hogy akkor ez is kiesik...
Csak ugye venni vmit, ami elfér, de nem jó, na annak sincs értelme. Akkor marad a sütő, esetleg a pizzakő helyett pizzavas?!? -
IntelKiller7
veterán
válasz jozsi252 #2008 üzenetére
Ez sajnos nem ilyen egyszeru.
Addig kell dagasztani a tesztat, amig nem kapod meg a megfelelo allagot. Ez akar 30 perc is lehet. A lenyeg, hogy a teszta ne lepje tul a 26 fok feletti homersekletet.
van aki pl behuzi elotte a lisztet, es a vizet is a fagyobol szedik elo a dagasztashoz.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Zirowe
nagyúr
válasz jozsi252 #2008 üzenetére
Szia, lapátra esetleg tudsz linket adni?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
fradi81
veterán
válasz jozsi252 #2017 üzenetére
A mesterek a nápolyi pizzás csoportban a direkt tésztát preferálják így én is azzal kísérletezek, ez a poolish, simogassuk az olívaolajat a tésztába minden alkalommal amikor hozzáérünk, cukor/méz nem szimpatikus. Épp most 'dagasztgattam' egyet reggelire kevesebb vízzel próbálom hátha ropogósabb lesz a széle, ezt kár is lenne gépbe rakni. Kb úgy adagolom a dolgokat mint ebben a videóban. Gépben 1 aztán 2-es fokozaton pár perc. Igazából a lényeg az lenne hogy kapj egy nem ragadós sima felületű puha tésztát, hogy azt milyen módon éred el, szerintem mindegy.
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz jozsi252 #2030 üzenetére
Csak két észrevétel, így szokták megnézni szakad-e még a tészta, tehát nem felfelé húzol ki egy darabot hanem két kézzel szétfelé húzod, ha közte nem szakad akkor jó.
A bucik felülete nem sima, addig szokták feszesíteni amíg az nem lesz. Van egy jó kis tésztakezelős videó, jó pár trükk van benne, pizzához is jó.moto g72, Ninebot d28e
-
Mersant_le
csendes tag
válasz jozsi252 #2030 üzenetére
szinten 2 dolog:
a sot nem szoktak belekeverni a vizbe, mert lassitja az autolizist, kelesztest, viszont egy kis cukrot szoktak, mert az taplalja az elesztot.
a tesztat nem kell igy kinyujtani mint a sutemenyt, siman a kelesztotalban 2 kezzel megemeled az egyik oldalat majd rahajtod a talban maradt tesztara, es ezt 4 oldalrol megcsinalod. -
avl
aktív tag
válasz jozsi252 #2030 üzenetére
nem csak Neked:
o.k. ez lenyegtelen: engem kifejezetten zavar, tudálékosnak érzem ezt:
beallitani a hydrot x %-ra "alabpól", azonnal ?én ilyet sosem próbálok (nem kérdés, sokkkkkal nagyobb=gyakorlottabb pizzatesztakeszitök is vannak itt mint en)
a tészta dönti el, figyelem hogy milyen, elbírja-e, igényli-e még a nedvességetnekem a nyujtasi videod alapjan tul nedvesnek tünik, en kevesebb vizet tettem volna
-
csƵ
őstag
-
BB9360
aktív tag
válasz jozsi252 #2066 üzenetére
Természetes nem az, de hátha megfelel.
Kommersz üzletekben kapható nem éri el az általad kívánt szintet?Irigylem a helyedet, hogy elférnek ezek mind...
Dagasztásnál maradok a Bosch robotgépnél, sütés holnap a sütőben (a topikgazda Spice-ja a kinézett, de ez a jövő zenéje). 6 főre kevés lesz az 1 kg liszt (280 gr-os bukik), szóval lehet kétszer dolgozni...[ Szerkesztve ]
-
avl
aktív tag
válasz jozsi252 #2069 üzenetére
“Pl a liszthez a teljes vízmennyiség 70%-át adtam hozzá a legelején és akkor kezdtem el vele dagasztani, majd kb 8-10p után mikor már kezdett homogén lenni a tészta akkor elkezdtem a maradék 2dl-t ilyen flaskával szépen hozzáadagolni.”
muktkor olyat láttam, hogy elején az összes vizet és ahhoz adtak a lisztet apránként (ha jól emlékszem)ki szerint melyik metódus jobb, előnye, …
-
Madoc
veterán
válasz jozsi252 #2069 üzenetére
Ez a mániákus hidrózás ez a Pluhár Laci hozadéka? Remélem kinövöd te is majd. A süssünk otthon pizzát csoportot hanyagold picit és nézz be a nápolyi pizzát kedvelők csoportjába.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Mbazsika
tag
válasz jozsi252 #2108 üzenetére
Nem volt ilyen problémám eddig a liszttel mélyhűtőzés után.
Én minden lisztet, rizst, száraz hüvelyest (stb) eleve bevágok a mélyhűtőbe 2-3 napra, mielőtt bekerül a spájzba, ha tudom, hogy pár napon belül nem lesz elhasználva. Azóta nincsenek ilyen lisztmoly problémáim. -
fradi81
veterán
válasz jozsi252 #2188 üzenetére
15kg - 1200/kg
25kg - 1030/kg
Egy évet biztos kibír a liszt.moto g72, Ninebot d28e
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs