-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kozsy18
tag
Hopplaa, scusi...
Szerkeszthetosegbol mar kicsusztam, alabb javitva:
[Nandin] [Sarki fuszeres] [Olaszbolt] [Zamatic]"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
Ciccuka
veterán
Akkor kár, hogy erről lemaradtam:
Richard Bergendi - StonebakeCicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
kozsy18
tag
@bugizozi:
Nalam a 250 grammos bucik is nagynak bizonyultak (sok teszta maradt a szeleben), 200-220 korul talaltam jonak az adagot (az altalam hasznalt recepttel), megprobalnam 4, akar 5 reszre csipni a teljes adagodat.
Vizzel en is kozzelitenek 68-70%-hoz, konnyebb lesz kezelni es nem fog dagasztaskor annyira ragadni (hacsak nem durvan gyurmazod... ). Ha megis, akkor par csepp olivaolaj a kezre, kicsit tapogasd meg vele es hagyd a pulton 30 perce, foliaval letakarva. Utana elegendo lesz nyujtani, hajtogatni.Bucizas utan hutobe dobnam legalabb egy napra, kivetelkor szepen megfesziteni a kulso felet egy gyors ujraformazassal es 2-3 ora pihi letakarva foliaval/tallal, hogy ne szaradjon, aztan suti.
Caputora menj ra, nalam a 00 mindent visz.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
bbuffy
senior tag
Köszi! Jó tudni. Vágatok majd bele alkalomadtán. Mar találtam helyet ahol ilyet csinalnak.
Egyenlőre jó lesz így, eleg sok videót néztem, jókat lehet vele bohóckodni otthon.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
Igen, néztem, sok mindent lehet vele csinálni. Már pácolódik egy Malac comb Frédi steak, kis másfél kilós Vettem bükkfaszenet, holnap bedurrantom.
Lassan át lehet irni Hardcore Gasztro Topikra...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Ciccuka
veterán
Amúgy mikor érdemes takarítani és hogyan? Melegen? Hidegen? Kell vizezni előtte vagy sem? Biztos nem sérti meg a kőlapot a hagyományos spakli vagy azért oda kell figyelni?
Tegnap kipróbáltuk a gépet, az első pizza szépen megsült. A második leragadt és fekete lett az alja, úgy kellett kivésni azt lehet mondani.
Sima Aldi-s liszt és élesztővel (+pestó) is egész jó lett az eredmény ízre:
Hogy lehet normálisan belerakni, hogy ne essen szét?
A hozzáadott falapokat elmosta és elhajlottak rendesen.[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
paljoc
tag
-
bugizozi
őstag
Igen, szintén olaszbolt.hu
Amúgy most fedeztem fel, hogy van olyan is hogy https://olaszliszt.unas.hu/ itt még jobbak az árak, bár itt nincs olyan nagy választék. (mondjuk a lényeg van: liszt, paradicsom, élesztő)Zirowe: mi "sajnos" (?!) sokat használjuk azt a pároló cuccot, 22 hónapos kisfiunk még mindig küzd néha a darabos étellel. (pl a rizses húst megeszi, de ha a brokkolikrémlevesbe talál egy "szálat" azt kiköpi ) 1 évig napi használatban volt, most már ritkábban kerül elő.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Digitalpimp
senior tag
Droidon van magyar nyelv.
Ciccuka: Mi hol?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
verti1
tag
Nem vagyok akkora profi a témában, de szerintem nem lesz gond vele. Elméletileg hűtőben 36-48óra kell neki. Én csak a 48 órás variációt próbáltam eddig. A hétvégén akarok focacci-t csinálni biga-ból. Kozsy18 a nagy biga szakértő, ő lehet többet tud a különböző hosszú fermentálásról.
-
verti1
tag
Én ezzel a pizza app-al nem vagyok kibékülve, de ez az én gondom.😀 Amiket én néztem ott a biga-hoz a 1 rész víz és 0,5 rész víz kell. Az élesztő is sok amit az app számol. Mivel nem lesz 36-48 óra bele rakhatod a 3g élesztőt, de normál esetben 1-2g elég. Én a 786 liszthez 393 vizet adnék és másnap a 118 ha 65% hidrot akarsz.
-
verti1
tag
Na, jól lett. Így kell kinéznie. A maradék lisztet szépen felveszi majd, nem baj ha nem vette fel mindet. Ha kész majd érdemes kis darabokra tépkedni dagasztás előtt és úgy hozzáadni a vizet. Csináltam tegnap este egy adagot én is a holnap esti focaccia-hoz. Kíváncsi vagyok mit mondasz majd.
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Igen, lehet. Nekem "kezdőként" az elején volt ilyen, azóta szerencsére sosem kelt túl.
Most épp dagasztás után pihen tésztám, utána megy be hűtőbe 24 órára, holnap bucizás majd SZH 6 óra pihenés és sütés
Meglátjuk , ez új módszer, új recept - vagy beválik, vagy nem.A "mézes" bigát csináltad, Vito féle ?
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Jól néz ki. Nyújtást, formázást meg kell tanulni, gyakorolni kell , gyakorolni
Én is sütöttem ma, 30+ órás tészta, ebből 24 óra hűtőben.
verti1 : én is most két szálat vízbe tettem. meglátjukiatti : igen, a labdával együtt tettem át, ültettem nagyobb cserépbe. Nem tudom mi a kínja...
.:. bl4ze .:.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AKCIÓ! Szépségápolás, Haj - és Szakállápolási márkás gépek - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
- Zero 9 (Techlife X6) elektromos roller (35km táv, 45km/h sebesség)
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (RC PRO)
- DJI Avata 2 Fly More Combo (Three Batteries)
- IGAZI RITKASÁG: Számozott, limitált kiadású Assassin's Creed Valhalla Orlog Deluxe Edition
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs