-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethel
aktív tag
Szüleimnek nagy villanysütőjük van, felső grillező szállal. Érdemesebb lenne ott probálkoznom elsőre?
Ebben a gázsütőben amim nekem van olyan 300 C fokot sikerült elérnem, de csak sima tepsim van. Minden fajta teflonos pizzaforma helyett gondoltam ha már veszek valamit akkor értelme is legyen így találtam erre a topikra és erre a kőre is. Kidobott pénz lenne ha csak gázsütőben használnám? -
kozsy18
tag
-
kozsy18
tag
Nope. Liszt-viz, mez es eleszto. Egy ejszakat erik a hutoben, utana kell bekeverni a maradek liszttel, vizzel, soval. Abbol keszulnek a bucik es megy vissza a hutobe kelodni 2 napra.
Reci:
poolish: osszekever, be a hutobe 24 orara.
173g viz
173g liszt
2,8g eleszto
2,8g mez.teszta: poolisht feloldani vizben, so, maradek liszt (ez igy osszesen 64,5% hidro, a veszteseg miatt nekem kevesebb lett) Osszedolgozni, gyengeden dagasztani, porciozni es mehet a hutobe 24-48 orara. Sutes elott meg 2-3 ora pulton, ha szukseges (szetfolyas eseten) ujraformazva.
115g viz,
274g liszt,
8,7g so.A bigas recept korabban volt linkelve (ez is elesztos, elofermentalt alap) a teman belul, keress a nevemre es biga kulcsszora, Vito Iacopelli egyik videojat osztottam meg. Ugyanugy keszitem, csak 70% vizzel.
Sajnos nalam a kovaszolas nem volt sikeres, eredmeny se volt kimagasloan jo, es nem sutok annyit, hogy megerje nevelgetbi.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
bl4ze
veterán
-
Ciccuka
veterán
Ez a legolcsóbb valamirevaló sütő most
Könnyen módolható is[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
bl4ze
veterán
Nekem G3 Ferrari van,de nagyon figyelni kell mert 20-30 perc alatt képes akár 460 fokra is menni benne a kő - szóval inkább jobb ha nem ilyen forró, mert nagyon ég.
Van aki az alső felső fűtőszálat cseréli fel, hogy a kő ne legyen annyira forró, de felül jobban süssön.
Én nem moddoltam az enyémet, gyári állapotban sütök vele. (használtam vettem).:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
A kék Caputo brutál jó liszt, nagyon jó vele dolgozni.
Az én legutóbbi pizzáim azzal készültek : ég és föld a Nagyi 00-hoz képest.Más és nem NEKED --- nem "bántásiból" de mi indokolja a camembert sajtot pizzán ? Pár nap alatt a második ilyen képet látom.....
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Szerintem bőven volt erről szó már, gyanítom éppen Te kérdezted.....
Hogy ne égjen meg, szerintem ez is le volt már írva :
- Gép bekapcsol és 2,5-es fokozaton 15 percig melegszik
- Pizza betesz - 3mas MAX fokozatra feltolod és 2 percre állítod az időzítőt
- 2 perc után 180 fokot fordítasz a pizzán, és lecsukod
- 30-60 másodpercenként felnyitod, és 45 fokokat forgatsz rajta amig el nem készültHa az első pizza kész, vissza csavarod 2,5-es fokozatra és FELNYITOD a tetejét.
Úgy elkészíted a második, harmadik stb... pizzát és mehet be - FELTEKERED 3mas fokozatra és követed a fenti leírást.
Akkor ég meg az alja ha túlhevül a kő. 20-30 perc után a kő 420-460 fokra hevül !!!!Ami még fontos : 210-220 gr bucikkal dolgozz. Ne nagyobbal.
És ezt csak olyan 25-26 centisre nyújtsd, ne nagyobbra - mert az oldala nem fog megsülni.
A Te fotódon is látszik, hogy a szélének a "vége" nem sült meg, fotóról elég "nyers" "sületlen" hatása van....
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Nem jó az első videó linkje.
Egyébként meg akkor hidd amit látsz a videón, ne a mi tapasztalatunkat.
És minden pizzát forgatni kell. Bármilyen kemencében vagy profi(bb) sütőben van.
De én azt mondom tapasztalj, kisérletezz és ahogy neked jó, ízlik úgy a jó.
Amit fent leírtam az elég bolondbiztos , úgy nem fog megégni ha követed a lépéseket.
Tészta recept amivel biztosra mehetsz , ez 2 darab 220 grammos bucira elég:
Dagasztás után 1 óra pihentetés, bucizás majd mehet a hűtőbe dobozba 24-96 órára.
Én 48-72 óra között szoktam a legjobbakat sütni..:. bl4ze .:.
-
Topikgazda
Melegen és vizezés nélkül. Nem sérti meg, ha normálisan csinálod.
Az innenső felét én nagyon sületlennek vélem látni.
Én pizza lapátot használok.paljoc: tudom, hogy így néz ki egy Nápolyi etalon pizza, és biztosan nagyon finom is, de nekem valahogy ez nem jön be. Mármint ezek az "égett pörsenések". Ezért sem tartottam meg az Ooni Kodát tavaly.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
-
kozsy18
tag
A karcolas akkor jon letre, ha a kaparashoz szukseges eneria a spakli sarkain keresztul veszi igenybe a kovet. Ez ellen 3 dolgot lehet tenni:
- keskeny spaklit korultekintoen hasznalunk,
- es/vagy a tisztitando felulettel bezart hegyesebb szogben alkalmazzuk azt,
- vagy szelesebb spaklira valtunk (es fontolora vesszuk a korabbi 2 pontot),
+ joker: lekerekitett sarku spaklit veszunk (a korabbiak alkalmazasa mellet )"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
Digitalpimp
senior tag
Én a legutóbbi pizzámat sütöttem belőle, szerintem teljesen jó.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Ciccuka
veterán
Kipróbáltuk a Gyermelyit egész jól nyúlik. Talán ez a legolcsóbb liszt, ami hasonlít az igazi pizzalisztre, ez az amit már meg lehet venni. A Nagyi Titka lisztet felülmúlja állagra, viszont sütéskor nagyobb odafigyelést igényel.
Nem lett előre hűtve így könnyen odaragadt mindenhez.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
bbuffy
senior tag
Sztem ez már igazi senkiházi katrac. Még egy kg sajtot is le lehet reszelni két perc alatt, kézzel. Ami meg túl puha, úgysem jó ebbe sem.
A gép csak ipari szinten javallott.
Microplane négyoldalas, és ÉV le van tudva.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Zirowe
nagyúr
válasz Ciccuka #1277 üzenetére
Már most fekete foltos, mint a régi kövem, hagytam tisztulni, picit fehéredett, de mivel a másnapi sütés során se volt füst és nem ragadt a pizza aljára, ezért engem annyira nem izgat a kinézete.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Aidan85
aktív tag
válasz Ciccuka #1278 üzenetére
Egyáltalán nem éreztem olajosnak. Elvileg azért raknak bele rumot, én csak rum aromát tettem hozzá, de ezeket a tanácsokat alkalmaztam én is a tésztához.
Valamint a legfontosabb tényleg nem ért olajhoz a fánkom.
Disznó zsírban sütöttem, kb 2 éve nem használok (mag)olajokat, egyedül a tökmag, ami ritkán előfordul a konyhában, pl kenyérnél olajozom a tálat vele az oliva helyett.Ellenben a zsír, ami maradt sütés után, az fánk illatú/ízű lett.
-
Madoc
veterán
válasz Ciccuka #1603 üzenetére
Nálunk is, de általában 4-5 elfogy azonnal ahogy kiveszem. A többit meg összevárjuk és sütés végén mindenki-mindenből eszik. Nagy társaság van mindig, mi is vagyunk itthon kapásból öten. A képen a mai sütés egy része van..
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen