Új hozzászólás Aktív témák

  • freelanced

    addikt

    válasz v-man #105933 üzenetére

    Köszönöm a válaszod.

    Ez mondjuk bíztató, így akkor akár köthetnék más forrást is rá ha arról van szó.

    kukulec

    Köszönöm neked is. Igazából vélhetően úgy is átmenetileg lenne a beépített DAC.

    Dißnäëß

    Köszönöm, ezek szerint átmenetileg biztosan megfelel az alaplapi megoldás, aztán közben majd kiötlöm, hogy legyen az egész.

    Gondolom az integrált erősítőben levő DAC minősége, milyensége mindig erősen erősítőfüggő nem? Tehát nem jelenthető ki, hogy biztosan használható minden erősítőben a DAC. Avagy általánosságban jobb szokott lenni lényegesen az alaplapi megoldásoknál?

    Ahogy írtad is egyébként, egyelőre szerintem bőven nem abban az árkategóriában van a rendszerem, hogy megérje kábeleken agyalnom. Inkább az a fontos, hogy ne jöjjön át zaj a gépből, bár szerintem azért Solid State esetén ez ritkább, de például volt nálam egy darabig csöves fejhallgatóerősítő és az "felvette" a gépből a coil whine-t. Na az nagyon bosszantó volt.

    Szóval kérdés, hogy az általam nézett erősítő kategóriában lehet-e a beépített DAC-ra hagyatkozni, vagy ebben a kategóriában ez felejtős és inkább külön érdemes beszerezni egyet.

    s4tch

    Köszönöm neked is a választ meg a konkrét láncot. Valóban ez így nekem is szimpatikus, mondjuk mivel ebben a láncban is van DAC, vélhetően az első lépés feljebb akkor egy külső DAC lenne, azt tudom használni a jelenlegi asztali géppel akár, és később tudok mellé tenni egy Raspberryt. Részben ezért is gondolkodtam el használt Logitech Squeezeboxon, hasonló elven működik, de vélhetően még mindig olcsóbb és rugalmasabb lenne a Raspberry mint gép.

    Amit most találtam DAC terén használtan az a következő:

    Topping D10s
    Smsl Sanskrit 10th USB DAC MK1

    Ezek közül érdekes lehet bármelyik?

    Dorian

    Köszönöm neked is a választ, igazából a NAD316 azért jött szóba mert van rá garancia, így viszonylag nyugodt lenne az elkövetkezendő egy-két év, meg talán eladásnál is picit segít, de ha ennyire nem ajánlott a hangja akkor lehet, hogy nem erőltetem annyira, egyébként is 30.000 Ft-al drágább mint a Pioneer, tehát azt is bele kell kalkulálni.

    Tegnap sikerült egyébként meghallgatni, elég szimpatikus hangja van, bár drága rendszeren történt, így megint inkább csak az erősítő működését teszteltem, mintsem a hangját véleményem szerint. :K

    Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

Új hozzászólás Aktív témák