Új hozzászólás Aktív témák

  • Gino20

    őstag

    Üdv,
    Próbáltam rá választ keresni, viszont egyszerűen nem találok, de úgy gondolom itt jó páran tudjátok a választ :)

    Egy magassugárzó meghibásodásnak milyen típusai lehetnek? Persze azt olvastam, hogy nagy teljesítmény, vagy túlhajtott erősítő, rossz négyszögjel és elpukkanhat, de van egyéb meghibásodás?

    Korábban beszéltük itt, hogy Revel F206 nem feltétlen való hangsokodásra. Nem tettem le róla, igaz ennek beszerzése nem jött össze, de sikerült vennem egy Revel Concerta2 F36-ot, amivel minden téren elégedett vagyok. Bekötöttem, teszteltem, kalibráltam, teszteltem, ment már pár napja és nem hagyott nyugodni a dolog szóval elkezdtem hangoskodni 60-65-ös hangerővel. Erősítő egy Acram AVR10, ami sztereó esetén papíron 2x80W. Hangoskodás közben nem volt semmi gond szóval feltekertem ~70-re (nem tudom ez hány dB, 0-99-ig van skálázva az AVR) és jött a megnyugvás, hogy nincs itt semmi gond, semmilyen tartományban nem hallani torzításokat, de hamar lejjebb is vettem, mert maga a hangerő már kellemetlen volt. Szóval nyugtáztam, hogy minden rendben, a ritka esetenként 60-65-ös hangerővel nem tudok benne kárt okozni.
    Ezt követően eltelt kb 1-2 nap és feltűnt, hogy mintha "karcolna" a magas. Azóta a napokban próbáltam többféle anyaggal, közelről is hallgatóztam és valójában nem hallani semmilyen torz, recsegő, sistergő, zörgő hangot, hanem a magas szép tiszta, de akkor is azt érzem, hogy sok és csilingel, karcol.
    Létezhet ilyen jellegű meghibásodás?

    Igazából 3. hete itthon vagyok lábtöréssel szóval nem tudom, hogy csak sokat hallgattam, hallucinálok vagy tényleg létezhet ilyen jellegű meghibásodás :F

Új hozzászólás Aktív témák