Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz Mathiask #95976 üzenetére

    Ismét kezdjük? :F

    Kárt okoz az általánosítás? Hát, szerintem nem. Tudod miért nem? Mert ha azért nem vesz meg valaki egy sikítós hangú EZÜSTÖZÖTT kábelt , mert én mondtam, biztosan nem éri kellmetlen csalódás. De ha hallgat a "másik oldalra" és megveszi az esetleg olcsó (gagyi) ezüstözött kábelt, egész biztosan nem lesz széles a mosolya, illetve/pontosabban mondva, sokkal nagyobb esélye lesz a csalódásra, mintha rézkábelt vett volna. Ezt az állításomat tartom még a bitófa alatt is, mert ezt tapasztaltam. Ettől még lehet másnak más véleménye, de akkor írja le a tutit. Ne velem akaszkodjon össze, hanem mondja el őszíntén a saját konkrét tapasztalatát/ellenvéleményét.

    Na jó, akkor mégegyszer utoljára daliról. A Dali Concept 8 nem jó hangfal. Filmre úgy ahogy rendben van, mert ott úgy sincs egy igazi hang sem, csak "kitalált" mesterséges effektek tömkelege. Zenére (főként akusztikus) viszont nem igazán "alkalmas", mert túlontúl mély orientált, a hangszerhangjai mosottak, "egy oktával lejjeb játszik" mindent és fedett. Az ének nem tiszta, fedett, magas alig van, ami meg van az is csúnya. Én ehhez a hangfalhoz semmilyen (sztereó) erősítőt nem tudnék jószívvel ajánlani. Vannak még ilyen karakterű dobozok rajta kívül és tudom, előszeretettel hattgatnak rajtuk zenét is, de ez legyen az ő bajuk (tapasztalatlanság). Pl. Klipsch, vagy Quadral/Magnat sok típusa, vagy JBL ES80/100, vagy Polk Audio TSi széria , hogy csak néhányat említsek.

    Viszont, mikor a kérdező szerint is vannak bajok ezzel a dobozzal, mert szinte ugyanazt azt hallja amit én, akkor vajon miért baj, ha megerősítem a felismerésében és leírom, hogy rossz alanyt választott "minőségi" zenehallgatáshoz. A "minőségi" szócska jelen esetben fontos "paraméter", mert ha erre nincs szükség és tök mindegy, mi és hogyan szól, akkor én nem is fejtem ki a véleményemet, hiszen 0 igény esetén nem áll szándékomban terelni senkit sem.

    Aztán el lehene "vitatkozi" azon is ( amiket szőrmentén megemlítettem, mint "nem zenei hangú dobozok"), hogy mennyire is lehetnek igazak a kijelentéseim, de ez is egy olyan végeláthatatlan vitát eredményezne, amibe biztosan nem tudnál belerángatni, sem te sem más, még akkor sem, ha ezzel ismét pellengérre kerülök.. Hogy akkor mégis miért írom le??? Mert így gondolom, így hallottam. Nem újságokból, vagy internetről ollózom ki a veleményemet, (ami ebben az esetben nem is a saját véleményem lenne), hanem elmentem meghallgatni őket és órákat töltöttem el azzal, hogy megismerjem a hagjukat/karakterüket. Soha nem belépő rendszerekbe kerültek, inkább erős "felső középkategóriás" daccal/erősítővel lettek meghajtva a kb. 500e - és 1m Ft közötti ársávból válogatva. Persze ezt is el lehet vitatni, mert ha az a lényeg, hogy ellentmondjunk, akkor jöhet a "van rajta sakpa, vagy nincs rajta sapka" módszer...

    Szóval, aki nem ért velem egyet, nyugodtan cáfoljon meg (és ne gyermeteg közhelyekkel bombázzon, minthogy "az nem így van," vagy "hülyeségeket beszélsz", vagy "én nem így gondolom", vagy hogy "nézz már tükörbe"), mert ez eddig semmi egyéb, mint hiteltelen kötözködés konkrétumok nélkül ( ami nem áll jól senkinek).

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák