Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Reggie0 #34983 üzenetére

    Na ez most végre ontopic lesz. :B

    Nem viszem túlzásba a takarítást - de akik alaposak etéren, náluk is szokott büdös lenni a lakás, tehát nemcsak ettől függ.

    Ilyen dolgokat, amik elhangzottak (takarítás, szellőztetés, páratartalomfigyelés, hőmérsékletfigyelgetés stb stb - és ha még ennek ellenére is van gond, akkor azzal foglalkozni, és még néhány hasonló tevékenységet idevehetünk), mind olyan macera amit én mindig is szeretek minimalizálni ésszerű keretek között. Idő megy el vele, figyelem megy el vele. Ha egy év alatt összeadom, és mérlegelem, nem biztos hogy megéri - persze ez helyzettől függ, milyenek a lakás adottságai eleve.

    És miért is hozom ezt fel? Mert például azt az időt és figyelmet önmagam fejlesztésére is fel lehetne használni. Munka, tanulás, kapcsolatok ápolása, mentális jólét ápolása kikapcsolódással, akármi. (Azt csak zárójelben teszem hozzá, hogy az "automatikus szellőzés" által a kismértékben bejövő friss levegő egyébként is jó az agy működésének és a légzőszerveknek.)
    A lényege az egésznek az, hogy ilyen tevékenységek helyett be tudok fektetni magam fejlesztésébe és ez hosszabb távon azt eredményezheti, hogy ez majd jövedelem formájában többszörösen megtérül ahhoz képest, mint ha spúrkodás és egyéb pillanatnyi megoldásokat csinálok, főleg az ismétlődő igényűeket nem szeretem. Ehelyett progresszív, a jövőt jobbá alakító tevékenységekre szánom időmet. Ez az egyik legfőbb oka, hogy soha nem spóroltam semmivel. A másik az, hogy mindig is arra számítottam, hogy amit jelen pillanatban spórolok jelentős áldozat árán, az a pénz később kis jelentőségű lesz amúgy is. Eddig bevált, mert 4 munkahelyem volt, és a következőn mindig az előző háromszorosát kerestem (ez a következő célom is). Tehát ha visszagondolok, kár is lett volna időt szánni spórolásra vagy különféle limitációkra.
    De ez csak egy sajátos hozzáállás, mindenki úgy él ahogy szeretne, nem feltétlenül helyes vagy helytelen. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák