- Az AI miatt vehetnek sokan új iPhone-t
- Windows 11
- Kék halál (BSOD)
- Milyen routert?
- Max
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Csinált valamit a Nokia: megváltoznak a telefonhívások
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Opera böngésző
- Musk betiltja az iPhone-okat a Teslánál és az X-nél, ha ezt meglépi az Apple
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
fagyasztóban találni 20 deka kávét minden jelölés nélkül : fogalmam sincsen mi az , de finom
.:. bl4ze .:.
-
And06
aktív tag
összességében több mint 3kg kávé vár rám otthon(legalábbis a rendeléseket már leadtam). rá kell kapcsoljak majd a fogyasztással, mert a napi 2 duplával rám fog rohadni a fele
-
recusar
tag
Üdv,
Bialetti Brikka 4 személyes, keveset használt, jó állapotban eladó.
Ár: 9000Ft.Ugyanitt, Bialetti Mukka Express Boci cappuccino készítő, használt, jó állapotban eladó.
Ár: 9000Ft.
Budapesten mindkettő kipróbálható.williamde kukac freemail ponthu
-
-
nagyúr
Ez most komoly kérdés volt??? Van kizárólagos pálinkabolt magyarországon - ahol arany áron is lehet kapni aranyérmes pálinkát!
Nem iszom semmi alkoholt, de ezt szerintem mindenki sejti itthon, hogy ebben azért nagyok vagyunk.Kommersz: CBA - Kósher Zwack!.. Innentől meg a többi...
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Toobee
veterán
Pedig lehet, hogy jobban értékelne egy "igazi" hazait, amit ő jó eséllyel nem tud beszerezni, de legalábbis különlegesnek érez, pont a zárjegynélküliség miatt. Meg kell neki mondani, hogy ez nem pancs. Kisszériás cucc, nem a bolti tömegtermék.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
_MrB_
csendes tag
Bechert egy csúnya este óta én sem iszom. Unicumot nem nagyon szeretem, de bizonyos gyomorbajra kiváló gyógyszer. Szerencsére a Szilvás verzió már mondhatni ízlik is. Jäger meg csak van. Valahogy nem szeretem, ha a pórusaimból is az érződik, elvétve egy-egy korty azért elfogy belőle, de a helyén kezelve, gyomorkeserűként.
-
_MrB_
csendes tag
Erős OFF
Tudnék sokat írni a pálinka témakörről, a plecsnikről, díjakról, azok áráról.... De sok ember már tudja, soknak meg nagyon nem érdeke, hogy kiderüljön.
Részemről hazai plecsninek nincs értéke. Ilyen közönségdíjast még kíváncsiságból kóstolok, mert azok egy része még valóban közönség díj, nem vett. Külföldinek az adott ország ízlését figyelembe véve még kicsi hiszek. Ennyi. Aztán szorgalmasan kóstolgatok, és konzultálok. Főzdékkel, hobbystákkal, profikkal.. Mint sokan itt kávé fronton is teszik ezt.
Kicsi ON
A legutóbbi Covim Prestige szállítmány kicsit fűszeresebb ízvilág, de brutál friss még. Olyan habzós fajta, mint Paljoc mester párnapos szállítmányai. Csak nem tudom, nitrogénes megfújás vagy mi miatt a CP olyan 1-1,5 hónapos koráig is képes ilyen maradni. -
BlacKSouL
addikt
válasz Toobee #11513 üzenetére
Nekem nagyanyámék a születésemkor eltettek 25 liter vegyes házit (50° valós, 45° hivatalos a származásin), hogy majd az esküvőmön lesz megbontva. Aztán mivel 20 éves koromban még nem volt esküvő, de féltettük a cuccot, felbontottuk, jó-e még egyáltalán. Jó volt. Aztán közben szegény nagyanyámék meghaltak, én még mindig nem esküdtem, de a 25 literes vesszőfonott üvegkorsót nehéz elhelyezni, hát szétöntöttük üvegekbe. Most 33 éves az a pálinka, de bármikor bármilyen összevetésben szívesen kiállok a legjobbnak ítélt főzetek mellé. Egy jól tárolt, jól elkészített pálinka ugyanúgy nemesedik idővel, mint a legjobb borok. A környékünkön elég sokan mívelik a gyümölcsszedés tudományát, és főzetik a környék 6-7 főzdéjében hektószámra, de egyetlen olyan kóstolót nem ittam még a 0-5 éves pálinkák közül, amelyik összemérhető lett volna ezzel. (Persze a többségük nem nagyon éri meg a 2 éves kort sem, szóval 60-80 liter egy háztartáson belül úgy elfogy, mint a szellő) A nagy probléma pedig az elkészítés hibáiban rejlik. Sajnos az általam kóstolt házik többsége a főzdés mennyiségi törekvéseinek áldozata. Legalább a 70%-ukban érezni az acetát szagot és sajnos ízt is, ami amellett, hogy azonnal nullázza a pálinkát, még többnyire metiltartalmat is jelent. Sokan belerakják a penészes, rohadt gyümölcsöt is, vagy ahogy felszedi, földesen rakja a cefrébe, a domináns ízű magokat is benne hagyják, meg még ki tudja milyen szörnyűségeket követnek el. Van 1-2 kivétel, de ahhoz ott kell lenni a főzdében, hogy tudd, azt kapod, amiért fizetsz.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Toobee
veterán
válasz BlacKSouL #11525 üzenetére
Én mondjuk nem vagyok nagy pálinkás, mivel jót alig tudok inni. Ismerős főz, mondanom sem kell, hogy csak az az iható, amit magának csinál és elvétve kapok belőle (nyugi Pisti, a dió is az, amit adtam tegnap). A szart meg nem iszom meg, engem már valahogy a szaguk is eltántorít, általában romlott gyümölccsel kevert alkohol szagot érzek. Abban pedig egyetértek, hogy rohadt gyümölcsből kár készíteni, ugyanis semmiből sem szeretem a romlottat, miért pont a gyümölcsből kéne meginni azt?
https://barbieripnk.hu/
-
ronin s8
senior tag
válasz BlacKSouL #11525 üzenetére
Sok igazság van abban, amit írsz, de egy dologban tévedsz. Nemesedni nemesedik ugyan, de ha kezdetben nem volt nemes, akkor várhatsz vele ítéletnapig is, az ugyan nem lesz jó.
A kisüsti főzés középső szakaszának hossza korlátozza fölülől a minőséget.
Vagyis Magyarországon itt is ugyanaz a baj, mint mindennel: a mennyiségi szemlélet öli meg csírájában a minőséget."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
BlacKSouL
addikt
válasz ronin s8 #11527 üzenetére
Dehát én is ezt írtam mindkettőre
"..Egy jól tárolt, jól elkészített pálinka ugyanúgy nemesedik.."
"..az általam kóstolt házik többsége a főzdés mennyiségi törekvéseinek áldozata.."Toobee: és itt nem összekeverendő a rohadt a túlérettel. a túlérettet nem mindenki szereti megenni gyümölcsben, viszont cukortartalma jóval nagyobb, és nem rontja a gyümölcsre jellemző alapízt. a rohadt, az már rontja. pl. körtében van, amelyik elkezd megbarnulni. én ezt is szeretem megenni, de van amikor már túlságosan, akkor elkezd megkeseredni.
Más: egyszer kóstoltam egy nagyon mókás mixet: nagyon finom, tiszta vegyes alap volt, és pár szem narancsot tettek a cefréhez. simán ki lehetett érezni a pálinkában, de egyáltalán nem rontotta el.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Megyek iszom egy kávét a T&P-ben.
⭐ Stella
-
ronin s8
senior tag
Én mindez idáig egy jó pálinkafőzőt ismerek, aki nekünk is főzi a páleszt Cserszegtomajon. Egy német, úgy hívják, hogy Schmitz. Nála tizensokezer egy liter.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
nagyúr
Srácok! Nem túl szakmai a kávés topik..
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
bl4ze
veterán
now back to the subject
.:. bl4ze .:.
-
-HajTömeg-
őstag
-
RBJ
addikt
válasz tariattila #11542 üzenetére
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
t-bali3
senior tag
válasz zoknee #11499 üzenetére
Már nagyon várom. Remélem lehet 250 grammot is rendelni Kapuczinertől.
(#11500) _MrB_
Pont azért ragadta meg a fantáziám, mert ez a legnagyobb(#11524) _MrB_
MrB jóvoltából kaptam némi Covim Prestiget kóstolóba!Az elején felhívta a figyelmem, hogy kicsit olajosak a kávészemek. Mivel nem vagyok még nagy szaki ez akkor nem tűnt fel, de később mikor daráltam, akkor észrevettem, hogy darálás közben egy kicsit jobban feltapad a tartály üvegére a kávé. Gondolom ez az olajosságnak volt köszönhető.
Verdikt:
Nagyon sok cremával jön le a és nagyon dögös a kinézete. Erre írtam nem is olyan régen, hogy olyannak tűnik, mintha egy mini cappuccino lenne.
Ízre kicsit meg kell dorgálnom, mert érzek benne valamit, ami nem jön be annyira. Ezt MrB-nek még füstös íznek jellemeztem, de Ő ma rámutatott arra, hogy a mostani rendelésének egy picit fűszeres íze van. Szerintem ez az, amit furcsállok. Ezek szerint ez most valami egyedi, így meg kell majd kóstoljam megint, amiben nincsen ez.Ár-érték arány jó lehet, ezt pontosan később tudom majd megmondani, ha már több hasonló árkategóriájú kávét is kóstoltam.
De még egyszer nagy köszi MrB!
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz t-bali3 #11544 üzenetére
Nekem ez szemre sem tetszik. Úgy nézem szénné van égetve. Nem indult meg túl lassan? Vagy csak túl meleg vízzel próbálkoztál. Én nem tudom egyébként, hogy PID nélkül hogyan lehet létezni. Bevallom őszintén, nekem az első gépem PID-del került a kezeim közé, pontosabban rögtön rakattam rá egyet. A Turmixon meg van állítási lehetőség egy csavar segítségével. Szóval oktassatok már egy kicsit légyszi, mert azt már azért láttam, hogy ez a lámpanéződi, azért nem egy bolondbiztos megoldás.
https://barbieripnk.hu/
-
t-bali3
senior tag
válasz Toobee #11545 üzenetére
Sajnos csalóka, mert rossz a fényképezőm, csak mesterséges fény van a konyhában. Meg ez a legelső lefolyásról a kép. A későbbiekről (nagyon sok cremával) nem sikerült lőnöm jót.
PID nélkül xar az élet, de most egy darabig nem lesz. Azt se tudom lehet-e ebbe a műanyag csodába. Állítólag elég forró vizet nyom az Evo, igy akár lehet égett is.
Az, hogy túl lassan indul mit jelent? Mert nekem mindig lassúnak tűnik, de 30 mp alatt lejön a 30 ml szerintem.
-
ronin s8
senior tag
-
-HajTömeg-
őstag
válasz t-bali3 #11546 üzenetére
Lehet pidelni bár SID nekem említett valamit,hogy miért nem szereti az ilyen gépeket pidelni...
Toobee Sehogy nem lehet játszani a hőmérséklettel.
Illetve én hűtőcsapolok,mert sokszor konkrétan forró a víz,ami az elején jön.
Tudom ez így nem jó,de azt felejtsd el,hogy a kis lámpácskáját nézegetedAlias: Júzer error
-
bbuffy
senior tag
Pid nélkül létezni?
Köszönöm jól....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Léghűtés topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sorozatok
- iPad topik
- Az AI miatt vehetnek sokan új iPhone-t
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Windows 11
- Viccrovat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen