-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adpeter
tag
Sarokház kávézó. Nem egy újhullám, de vállalható szerintem. Nyáron voltam ott. Perté van, korrektül volt elkészítve. Nekem ízlett. A tampert is ismerték.Frissen daráltak. Sajnos ezek már nagy szavak az átlaghoz képest.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
jolti
senior tag
Ma reggel Adapter jóvoltából sikerült megkóstolni a Pasco Goldot.
Még az őrlésen finomítani majd kell egy picit.
Elsőre blikkre nem rossz, de szerintem nem az én kávém lesz. Túl halvány a perkelése. Egy nagyon picit kéne sötétebbnek lennie az én ízlésemnek. Így egy kicsit savas.
Majd próbálkozom még.Toobee te az átlagoshoz képest milyenre darálod?
-
Toobee
veterán
A Cascara-t is meg szoktam csinálni 2x.
(#11604) jolti: ízlések és pofonok. Valószínűleg nem tudnám meginni, ha ennél sötétebb lenne. Én speciel szívesen kipróbálnám még világosabb pörivel. Normál lefolyással jön le, itt a munkahelyen nem foglalkozom az őrleménnyel és a lefolyási idővel. Szemre megy minden: a szűrőt szoktam belemártani a kávéstasakba, nyilván ennek a merítésnek a nagysága befolyásolja a lefolyást is. Szóval normál lefolyás, szinte már jegeskávéként kell, hogy lejöjjön a manna.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
edk-
őstag
Az létezik, hogy ugyanaz a kávé fanyarabb, szinte kesernyésebb csak attól, hogy egy fokozattal durvábbra őröltem és erősebben nyomtam le, végeredményben a lefolyási idő szinte nem változott?
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
-
HÁZIGAZDA
válasz lagoon79 #11600 üzenetére
picit lehet tempsurfölni a gőzöléssel, a durvább őrleményt igénylő, nem annyira hőigényes, friss peldzsok cucc, mint amilyen a cm is, pedig ideális bele
cserébe a gép egy időzített bomba, életem egyik nagy sokkja volt, amikor SiD megbontotta az orrom előtt, és megláttam, hogy milyen alkatrészekből épül fel...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
lagoon79
tag
akkor sztem ott valami nem stimmel. vagy túl gyorsan szalad át rajta a víz, vagy nagyon nagyon alacsonyan jársz a hőfokkal. nálam is alacsony hővel egy nagyon kellemesen picit volt gyümölcsös a cucc, de savasnak és savanyúnak soha nem éreztem. ez nagyon messze áll egy-egy új hullámos nem jól elkapott "citromlé".
tehát a lényeg, tessék próbálgatni nálam egyébként a jokertől finomabb irányba kellett állítottam az őrlőn, de itt is érdemes lehet a mennyiség és őrlési finomság vonalon játszani egy kicsit.
Parci: na ja, nemtom mennyire lesz tartós, igazából nagy csodát alkatrész szinten nem várok Tőle, viszont otthon sztem van bőven a szekrényben minden, így ha kell, akár összerakok egy másik gépet belőle
[ Szerkesztve ]
-
edk-
őstag
válasz BlacKSouL #11615 üzenetére
http://www.sevencups.com/about-tea/brewing-tea/
Don’t forget that all Chinese loose leaf tea can be brewed many times. Subsequent cups will not only yield different flavors but even more nutrition. Just continue to add more of the same temperature of water over your leaves.
Leaves of White Tea, Green Tea or Yellow Tea can be infused about four times.
Leaves of Black Tea or Scented Tea can be infused about five times.
Leaves of Oolong Tea or Puer Tea can be infused more than five times."Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
bbuffy
senior tag
Mai körút. Cirkusz két presszó egy cortado. MLM dupla presszó.
Cirkusz jó kis hely, finom kv, kiszolgálás tiz pontos.
MLM a város legjobb presszója még mindig nálam, Guatemala blend-el....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
von toth
tag
Sziasztok
Van egy Saeco via veneto gépem és a szűrőt tartó karban mintha elment volna a rugó. Nem zár vissza. Mit lehet tenni? Lehet ilyen kart kapni?
MOst nézem 10 rugó a kar. Ez valami vicc?
[ Szerkesztve ]
-
-
jolti
senior tag
válasz lagoon79 #11613 üzenetére
Nyugi fiúk bennem van a hiba...
Már szép egérfarok jön le, de savanya egy picit így is.
De tuti em vagyok a bűnös, mert én soha nem éreztem ki a gyümölcsöta kavebol. Meg a Paljocéból sem. A csokisa az nagyon tuti, de az ujhullamos tiszta savanya nekem. Szerintem nem működnek jól az izlelobimboim. Vagy ti alltok tömeghipnozis alatt.;-) :-) -
vendingo
veterán
-
t-bali3
senior tag
Ma reggeli Lucaffe Classic:
Miután tegnap picit gyorsnak tűnt a lefolyás, most az adagot emeltem meg, igy 17 grammból készült. Ismét 8 mp után indult meg, de olyan 23-24 alatt le is jött.
Első észrevétel: ez tényleg csokis
Kóstoláskor az elején van egy íz, ami nem tetszik annyira, de még nem tudom behatárolni milyen. A vége viszont szuper, 0 kesernye, csak csoki. És ez hosszan megmarad, már legalábbis a reggeli fogmosásigNegatívum, hogy drága, főleg ha duplázgat az ember. Így már a jó drága Nespresso árak fölött mozog...
(#11541) -HajTömeg
Szerintem gyanúsan olcsó, nem vagyok benne biztos, hogy itt hagyják az embert főzögetni. Persze ez csak tipp, nem ismerem őket. T&Pben láttam az oktatást, ott gyakorlatilag megállás nélkül főzés, tejhabosítás, öntés, kiöntés ment.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz Toobee #11641 üzenetére
Régebben számolgattuk ezt a drágaságot. Talán a gramm árat kellene alapul vennünk, ami esetleg a beltartalmat mutathatja (nem biztos, ez csak ötlet). A Nespresso-ból 10 g 240-260 Ft. Én egy Paljoc szimplát (kb. ez is 10 g) 70 Ft-ért iszom.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
t-bali3
senior tag
Engem gyakorlat érdekelne, de amíg nem tudok profi körülmények között kávézni, addig nincs értelme.
(#11641) Toobee
Én nem grammra osztom, természetesen úgy össze se lehet hasonlítani a kettőt. Praktikusan azt nézem egy reggeli kávézás mennyi:Egy kapszula 110 Ft körül van, míg ha olcsóbb kilós árból számolom a reggeli duplám Classicból, akkor is 126 Ft körül van egy adag.
A minőségi különbség nem kérdés, csak mellékesen rinyálok
-
ronin s8
senior tag
válasz t-bali3 #11648 üzenetére
Az a probléma, hogy krumplit hasonlítasz almához. Csak az ár összehasonlítása is a Nespresso ellen szól, és nem mutatja az igazi különbségeket egy valódi espresso-hoz képest. Erős ízromlás nélkül nem lehet Nespresso kapszulából duplát készíteni, de a szimpláik se jók. Egy Illy kapszula közelebb van a tényleges espresso-hoz.
Összehasonlító kóstolás után már nem biztos, hogy akarsz többet Nespresso-t inni, de van olyan is, akinek meg jobban ízlik.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
_MrB_
csendes tag
Most kicsit bali felé hajlítok.
POD-ból ritkán iszom én is duplát, szemesből pedig szinte sosem szimplát.
Ha árban kellene összehasonlítanom, akkor én is egy duplányi szemes árát hasonlítanám össze egy szimplányi POD árral. Mert annyi az egy alkalom.
SI mértékegységekben persze, hogy máshogy adja ki a számolás is... de amég a fogyasztásomat nem SI-ben nézem, addig az összehasonlítást sem abban fogom kávé esetén.
(másban meg nagyon is nézem a kilós/literes árat, csak mondjuk ott jelentősége is van annak. Itt meg reggeli bögre kávé a mennyiség, amit számolok, s nem érdekel, a bögrében mennyi a mi, ha elégedettséggel tölt el az elfogyasztása )
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen