Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz f4lcon #146066 üzenetére

    Kicsit kusza lett a mondatom. Igen mind az új 4 dugós XT mint a saint benne van a kalapban. Nem vagyok azonnali döntés kényszerben, de gondolkozom rajta.

    Ami árnyalja a képet, hogy a fékerő adagolhatósága nekem a gyakorlatban jobban bejön a sram féle érzet (pedig előtte mindig shimano fékeim voltak), a nagyon egyenetlen talajon pontosabban tudom a tapadásnak megfelelő fékerőt produkálni. Ez sajnos a shimano-k ellen szól, míg a megbízhatóság (bár az előd XT 8020-nál szintén elmászkál a fotáspont) és az egyszerűbb karbantartás meg a shimano mellett. Ezért még nem vetettem el, hogy esetleg márkán belül a code R vagy RSC felé menjek, ha a fogáspont azokon nem vándorol.

    Visszatérve még az 1x12-re és a narrow wide hátsó fogaskerekekre. Azt nem tudtam, hogy a 42 és 50-es kerék is narrow wide, de amit írsz az alapján érthető, mert tényleg nem dobja le a láncot visszafelé tekerve. Amit írtál az 50-esnél hogy ezért néha nem illeszkedik rá a lánc, azt a jelenséget ismerem velem is fordult már elő. Annyit viszont tapasztalatból hozzátennék, hogy nekem úgy tűnik, hogy az a váltó kanál nem megfelelő beállításának a következménye. Tehát ha nem megfelelő a távolság a váltó felső görgője és a nagy fogaskerék között (túl nagy vagy túl kicsi), akkor egyszerűen nem oda adagolja a láncot ahova kell és fennakad a fog tetején a lánc. Ebből következik is, hogy megfelelő és pontosan beállított távolság esetén a probléma már nem jelentkezik.

Új hozzászólás Aktív témák