Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz ede006 #147250 üzenetére

    A Trek egy prémium márka, van rajta bizonyos felár, más márkák azonos felszereltségű modelljeihez képest.
    Ezek az alap Suntour villák kb 20-25 ezer ft-ba kerülnek. Csodát nem lehet várni tőlük. Amire kitalálták, arra szerintem használhatóak. 70-80 max 90kg-os testsúlyhoz tervezik őket, a csuklódnak, könyöködnek kellemesebb lesz ha belemész kisebb úthibákba, aszfaltra és jó minőségű földutakra vannak kitalálva. De nyilván súlya van, mert kb 2,5 kiló. Faék egyszerű szerkezet, gyenge perselyekkel. Időnként szét kell azért szedni, nyomni kell bele egy kis teleszkópzsírt, akkor nem fog berohadni, megmarad a mozgása. A problémák akkor szoktak viszonylag hamar eljönni, ha nem rendeltetés szerűen használod. Gondolok itt arra, hogy súlyban nehezebb vagy, mondjuk 110-120kg. Illetve durván használod, ugratgatsz vele, bemész az erdőbe csapatni stb. Ilyen esetben pár hónap alatt ki lehet nyírni és lötyögni fog a becsúszó a villalábba. De ha normálisan használod, évekig kiszolgál.
    Cross bicajt akkor vegyél ha nem akarsz vele erdőbe menni. Aszfalton és jobb minőségű föld utakon elvan, túrázgatni teljesen jó, de amint bemész az erdőbe, azonnal tiltakozni fog, ennek egyértelmű jelei lesznek, mert bizonytalanná válik, kényelmetlen lesz, és a villát is hamar tönkreteszed.
    Villát persze cserélheted, ha nem kell teló, akkor valami merev villára, ezzel könnyebb is lesz a bringa. Ha kell a teló, akkor meg egy Rock Shox Paragon-t tennék bele, ez már rendes hidraulikus csillapítással van ellátva és rugó helyett levegő patronos, tehát telópumpával tökéletesen beállítod a súlyodhoz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák