Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    Megköszönnék pár empirikus tapasztalatot a térdfájdalommal kapcsolatban.

    A tekerésem kezdetén a nyereggel szenvedtem, de azt hamar beállítottam, megszoktam, aztán úgy használtam bő 1 hónapig. Az utóbbi időben viszont, ahogy növeltem a távot, már a térdem korlátoz, ami minden bringázás után fáj a térdkalács feletti sávban, pl. amikor fel akarok állni egy székből. És napokig.

    A net szerint az alacsony ülésmagasság okoz ilyet. Tegnap csomót játszottam vele, és most van egy másik "jó" beállításom. Ez éppen a határ alatt van (csípő még nem mozog, láb a pedálfordulat alján sem csak "átszalad"). A nyereg fél centivel van feljebb, viszont 1 centivel hátrébb. Vagyis egész más pozícióban ülök, és a nyomaték így más szögből érkezik a hajtókarra. Remélem, így kevesebb terhelést fognak kapni a térdeim.

    A kérdésem igazából az lenne, hogy mivel tudnám még csökkenteni a térdfájást? Vagy mennyi fájdalom "normális"? A neten sok egymásnak ellentmondó vélemény van, ezért is kérdeznék a gyakorlati tapasztalatokról. Mert az oké, hogy a térdem 20 éve nincs hozzászokva a tekeréshez, de lehet valahogy segíteni ezen, hogy tudjak többet menni?

    Állítsak esetleg még valamit a bringán, netán kenjem a térdem valamivel tekerés előtt, esetleg bandázsoljam, vagy vegyek rá térdvédőt, ami stabilan tartja? Van erre valami bevált módszer? Időben lépnék, mert nem akarok úgy járni, hogy a végén már fel sem tudok ülni a bringára.

Új hozzászólás Aktív témák