Új hozzászólás Aktív témák

  • pengwin

    addikt

    válasz Soderes #112 üzenetére

    És lehetnétek egy kicsit nyitottabbak.
    Nem kell lefikázni egyből mindent.

    A nyitottságnak mégis mi köze ahhoz, hogy tényszerűen cáfolható dolgokat állítottál? :C

    Mondtál olyat, hogy egy szinten van a 8700G IGP-je az 1650-nel - nem igaz, linkelték is neked a tesztet, csak figyelmen kívül hagytad.
    Olyat is mondtál, hogy kevesebbet fog fogyasztani és hűvösebb lesz - megint csak nem igaz, mert az azonos áron összerakott alsó polcos CPU+GPU nagyon hasonló fogyasztási eredményeket fog hozni azonos felhasználásnál, jobb teljesítmény mellett.
    Olyat is mondtál, hogy a 8700G milyen jó vétel - ami megint csak megkérdőjelezhető... mégis milyen helyre kell ilyen erős IGP, és 8 mag/16 szál? Ha erős CPU kell, akkor van jobb olcsóbban, ami szintén fog képet adni... ahova meg kellene nagy grafikus teljesítmény, oda kevés lesz az IGP. Egyszerűen nagyon korlátozott a 8700G piaca, ahol objektíven ez a jó választás.

    A csúcs AMD APU sosem volt "jó vétel" - minden generációban elég magasra árazták, hogy egy túl jó CPU+dGPU kombó jöjjön ki az árából. Nincs ezzel semmi baj, vegyed ha tetszik - de ne terjeszd a totálisan szubjektív véleményedet tényként.

    #122 balint0806
    És a drágább RAM már kitolja anynira a keretet, hogy nem az 1650-nel kéne hasonlítani. A tuning meg eltünteti az APU-k állítólagos fogyasztásbeli előnyét, arról nem is beszélve, hogy a dedikált komponensek is tuningolhatóak... és nem kell osztozniuk a hűtésen, meg a memória sávszélességen.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv, pengwin

Új hozzászólás Aktív témák