Új hozzászólás Aktív témák

  • zümzümm

    senior tag

    válasz Stauffenberg #2556 üzenetére

    Köszönöm!

    Ezekkel tisztában is voltam. Persze most akkor felvetül a kérdés, hogy akkor mért kérdeztem. Leírom a "sztorit"...

    Jelenleg egy A7II van, plusz FE28mm és FE85mm. A váltás fogalmazódott meg bennem már jó ideje, egyelőre gyüjtésben vagyok. Amikor megvettem akkor boldog voltam vele, aztán szélesedett a tapasztalatom/ismeretem és kevés lett. A jelenlegi váznak és obiknak nem tetszenek a színei, a képi világa(nekem sterilen éles a full Sony obipark), és az AF gyorsasága és pontossága is hagy maga után kívánni valót kevés fényben és/vagy szűk rekesz mellett. (Normális fényviszonyok közt teljesen rendben van.) Nos ez nekem azért para, mert stúdió körülmények közt is szoktam fotózni és a továbbiakban még többször szeretnék. Emellett a szabadtéri lightos ellenfényes fotózást is szeretem(vakuval kioldóval). Ilyen körülmények közt többször is megbízhatatlan volt ez a jelenlegi rendszerem.
    A terv eredetileg az volt, hogy majd A7III lesz. Aztán jött a felismerés, hogy nekem a Canon képi világa tetszik a legjobban(Batisnál is jobban). Amolyan 3D-ésebb számomra. Gondoltam, akkor majd a leendő A7III-on használok Canon obikat adapterezve. De attól félek, hogy a már említett kevés fényes és szűk rekeszes körülmények mellett, az A7III AF kb ugyan olyan megbízhatatlan lesz mint az A7II a natív obikkal. Volt amugy egy Tamron 2875, mert számomra még a Tamron képi világa közelített a legjobban a Canonéhoz, de attól egyből megszabadultam mert ezzel még megbízhatatlanabb volt a már említett szélsőséges körülmények közt.

    A Z6-al és az EOS R-el is szemeztem egy ideig, de az 1slot miatt nálam alapból kiesik. Plusz, megmondom őszintén, hogy fejben már ott tartok, hogy egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy MILC AF tud olyan gyors és pontos megbízható lenni, mint egy DSLR AF.
    Hogy mért gondolom így? Azért mert volt szerencsém tesztelni egy D750et és egy 5DIVet (utóbbit béreltem) és ég és föld volt a különbség az A7II-höz képest. Főleg az 5DIV bizonyult nálam istenkirálynak, amikor stúdió körülmények közt, extra kevés fény és szűk rekesz mellett úgy harapott minden esetben az AF hogy kb beszartam a gyönyörűségtől. Szóval minden esetben gyors és pontos volt. Egyetlen szar képet sem csináltam az 5DIV-el.

    Itt akkor megint felvetülhet a kérdés, hogy ha ennyire bejött az 5DIV, akkor mért is kérdeztem be a topikban... Azért mert kíváncsi voltam mások szubjektív véleményeire. Nem amolyan "csapból is ez folyik" marketing szerű véleményekre, hanem igazi gyakorlati tapasztalatokra. Illetve mert már biztosra akarok menni, és nem akarok ugrálni a rendszerek közt. Egy megbízható rendszert akarok, és ezt fejleszteni bővíteni az évek során. Illetve a nagy MILC körüli hype miatt nem tudom eldönteni, hogy valóban olyan faszák az új MILCek(?) Ha erre Igen a válasz, akkor itt a nagy kérdés, hogy rohadt kevés fényben/ellenfényben és szűk rekesz mellett is van olyan megbízható mint egy DSLR? Ha itt is Igen a válasz, akkor A7III+adapterezett Canon obikkal is ugyan olyan 100% megbízható mint egy DSLR?

Új hozzászólás Aktív témák