Új hozzászólás Aktív témák

  • herrkoser

    tag

    Sziasztok!

    A tanácsotokat szeretném kérni autóvásárlás kapcsán. Jelenleg egy 2007 végi 1.8 Sport Honda Civicet hajtok, azonban augusztusban érkezik az első csemeténk és szeretnék valami nagyobbat, masszívabbat, aminek a csomagtere is nagyobb valamennyivel. Az autóm alig futott 80 ezer km-t, mind a mai napig márkaszervizbe hordom, átlag 12 ezrente megkapja a maga olaját és az épp szükséges kopó dolgokat, szóval maximálisan rendben lévő kocsi. Ennek a kocsinak az árát egészíteném ki 3.5-4 millió HUF-ig, így szervizre is maradna keret.

    Évente kb 15-20ezer km-t megyek, 80%-ban pályán, többi vegyes felhasználás, ezért csak benzines/hibrid jöhet számításba. Nem vagyok híve az agyonextrázott kocsiknak, tempomat, ülésfűtés, tolatóradar/kamera, 2 zónás digit klíma és elektromos ablak mellett nekem semmi másra nincs szükségem. Amik szimpatikusak:

    - Audi A4 Avant 1.8/2.0T 2008 utánról
    - BMW 320i/325i Touring 2008 utánról
    - Lexus RX400H
    - Honda Accord 2.4
    - Subaru Outback 2.5 2009 utánról

    Accordból és Outbackből szinte zéró kínálat van, így megnéztem a maradék 3 autó kopó alkatrészeit, azok nem vágnának földhöz anyagilag (sok alkatrész a Honda Civicre is drágább), a gumi garnitúra finanszírozása sem okoz gondot. A Lexus esetén viszont nem tudom még becsülni se, hogy mibe kerülhet a fenntartása, ill. 200.000km fölött milyen állapotban vannak a hibrid elemek, hogy szabad-e foglalkozni egy ennyit futott japán prémiummal. A TFSI-k kapcsán is olvasni mindenfélét. Én a külleme miatt mégis talán az Audi felé hajlanék, 3.5 millió körül már lehet kapni tényleg jó állapotú, viszonylag keveset futott 7-8 éves példányt, ami nincs tele az aranyárban mért sok felesleg extrával.

    Pro és kontra érvek mentén Ti melyiket választanátok?

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák