Új hozzászólás Aktív témák

  • Cpt. Flint

    tag

    válasz GeryFlash #22816 üzenetére

    Használtam a keresőt, és elég sokat végigolvastam a topikból, mielőtt kérdezni kezdtem volna.
    Windy egyelőre nem válaszolt a kérdésemre itt a fórumon (privátban nem kerestem), a többi válaszadó nem tűnt klímás szakembernek.
    Windy általad idézett hozzászólását olvastam korábban magam is. Egy problémám van vele. Ha, ahogy írja, a Gree jó, megbízható, megéri az árát, van tisztességes piaci jelenléte, akkor ugyan mi a fenétől nem ugyanaz a kategória, mint a Daikin? Minden megelőlegezett tiszteletem mellett, szerintem ez az egyik legtipikusabb példája a hitből, márkaszeretetből/hűségből/mániából való megnyilatkozásnak. "A japán mindig jobb." Miért is? Mert valamikor az volt az etalon? (Ha a kocsis hasonlat nem tetszik, akkor mondok másikat: olyan ez, mint ahogy a Samsung telefonok hívői lenézik a Xiaomit. "Fasza, ugyanaz a proci, mindent ugyanúgy tud, ugyanott gyártják és még olcsóbb is... de hát hiába, akkor sem ugyanaz a kategória...") Ez egyébként részben pont a "régi motoros" forgalmazók, szerelők attitűdje, akik 10 évvel ezelőtt ezekkel a "nagy", "igazi" márkákkal/gyártókkal kezdtek, és emiatt ezekhez érzelmileg (is) kötődnek. Viszont közben sokat változott a világ (nem mondom, hogy mindig jó felé), és nagyon komoly új brandok fejlődtek ki.

    Én igazából személyes tapasztalatokat (több esetből) és statisztikákat tudnék elfogadni, vagy konkrét szakértői dolgokat (mondjuk az egyiken műanyag az, ami a másikon fém, melyik a jobb, miért; ilyesmik).

Új hozzászólás Aktív témák