Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cpt. Flint

    tag

    Fisher Summer FSAI-SU-123AE3 / FSOAI-SU-123AE3,
    Fisher Professional FSAIF-Pro-125AE2 / FSOAIF-Pro-125AE2,
    Fisher Comfort Plus FSAI-CP-120BE3 / FSOAI-CP-120BE3

    Melyik lenne a legoptimálisabb választás? Az első nyilván jóval olcsóbb a másik kettőnél. Mi a hátránya azokkal szemben?
    Számomra elsődleges lenne a hosszú távú hibátlan működés, és minél halkabb legyen. Wifi különösebben nem érdekel, fűtésre csak esetenként használnám, rásegítésre. (Van amúgy arra tapasztalat, hogy mennyire érné meg ezzel fűteni?)

    Köszi, ha valaki tud segíteni!

  • Cpt. Flint

    tag

    válasz F-ECT$ #22727 üzenetére

    "Ennyiért már Daikint is kapsz, az ajánlott márka, míg a Fisher csak fenntartásokkal."

    Nyilván azt hazudnak, amit akarnak, de a leírások szerint ennyiért egy "belépő" Daikint kapok, nagyobb zajszinttel, bumfordi beltérivel és egy csomó "extra" hiányával, ezért nézegettem inkább a Fishereket. Tudom, hogy matricázott kínai, ennek ellenére nem nagyon találtam róla rosszakat eddig.

    Emellett, nem az volt a kérdésem, hogy mit vegyek a felsoroltak HELYETT, hanem hogy azok KÖZÜL melyiket.

    [ Szerkesztve ]

  • Cpt. Flint

    tag

    válasz Mezga Aladár #22794 üzenetére

    Rákerestem itt a fórumon. Nem mondom, hogy sokan írtak róla, de aki igen, annak nem volt vele problémája.
    A drágább Fisherek már a comfort meg professional fantázianeveket kapták. Tudom én, hogy ez részben csak szómágia, de azért többen leírták, hogy jeleznek némi minőségbeli különbséget.
    Mivel élőben nem láttam ezeket, és olyan nagyon közeli fotókat sem néztem, nem igazán a távkapcsoló és a kijelző jelentik számomra a vonzerőt. (Mindenki magából indul ki, ugyi... :U ) Néztem viszont a zajkibocsátási értékeket, a működési hőmérséklettartományokat, meg olyasmi vicces dolgokat, mint "bevonatos hőcserélő", "auto újraindulás", "éjszakai üzemmód", "időzítés", "melegindítás", "öntisztító mód", "téliesített" stb.
    Mivel ez lenne életem első klímája, és igazából nem tudom, hogy ezekből mi fontos(abb), mi nem, ezért kértem segítséget.
    Az, hogy (úgy általában) "a Daikin jobb, mint a Fisher", NEM segítség. Konkrét típusok összehasonlításával és érvekkel esetleg lehetne segítség. Viszont eddig ilyesmit nem kaptam, csak annyit, hogy "Daikin jobb".

    Értem én, hogy ha autót akarok venni, akkor mindenki a mercedest ajánlja (vagy pont nem, :D , hanem toyotát, hondát, volvót stb.). De ha azt kérdezem, hogy melyik SUZUKIT, akkor ne azzal jöjjenek már nekem, hogy vegyek inkább BMW-t...

    De ha neked KONKRÉT tapasztalatod (vagy megbízható infód) van a Fisherekről, ne fogd vissza magad...

    [ Szerkesztve ]

  • Cpt. Flint

    tag

    válasz Zeki #22798 üzenetére

    "Nem tudom kinek van ÚJ MOST KAPHATÓ Fisherje, meg ÚJ MOST KAPHATÓ Daikinja."

    Gondoltam, esetleg van itt olyan, aki szerelt, vagy legalább látott működés közben mindkettőt. Igazából nem azoknak szólt a kérdés, akiknek se pro, se kontra nincs semmilyen infójuk a típusról, csak azt ismételgetik, amit a fórumról összeszedtek... "két láb jó! négy láb rossz! két láb jó..." ;]
    És még egyszer elmondanám, hogy (ahogy az az első hozzászólásomból látszik) Fisherek KÖZÖTTI választáshoz szerettem volna segítséget kérni (elsődlegesen, de persze minden további hasznos új információt szívesen olvasok).

    Mivel a Fisher egy matrica és nem gyártó, nyilván nincs euroventen. Abban igazad van, hogy így nehéz is papír alapon összehasonlítani, vagy bármit is mondani róla látatlanban. Ahhoz tudni kellene, hogy mi van belül...

    Mindenesetre köszönöm a hozzászólást.

  • Cpt. Flint

    tag

    válasz DeFranco #22799 üzenetére

    Köszi a választ.
    Pont az a problémám, hogy nem tudom, mik az objektív szempontok, azon túl, hogy hangnyomás/hangterhelés, illetve hogy "japán" vs. "kínai".
    Igazából annyi érdekel, hogy halk legyen, tegye a dolgát legalább 6-8 évig meghibásodás nélkül és ne legyen nagyon rusnya. Hogy 210 kW-ot fogyaszt egy évben, vagy 187-et, az már bakfitty.
    De pl. nem tudom, hogy az R32-es közeg az jobb-e, vagy csak környezetbarátabb? Mik a hátulütői esetleg?

    Nem arról van szó, hogy Pinifarina által tervezett, Swarovski kristályokkal kirakott futurisztikus csodára lenne szükségem a 70-es évekből származó családi házban, de ha már 6-10 évig néznem kell, akkor ne legyen egy sárguló, otromba kocka, ami úgy néz ki, mintha egy 40 éves lehel hűtőszekrényt csavaroztam volna az ajtó fölé...

    Itt azért úgy látom, elég sokan csak felszínes, visszabüfizett lózungokat válaszolnak, mélyebb ismeretek nélkül (tisztelet a kivételnek). Nincs persze ezzel nagy gond, máshol is van ilyen, csak fárasztó. Jobb szeretem a produktívabb csevegést.

  • Cpt. Flint

    tag

    válasz GeryFlash #22801 üzenetére

    A "szakértő urak" nem mondtak egyelőre semmi konkrétumot.
    Igen, igyekszem előre szűkíteni a választási kört, mondjuk pl. az anyagi lehetőségeimnek és az itt korábban olvasottaknak alapján. Nyilván egyszerűen megkérdezhetném, hogy milyen klímát ajánlatok. Akkor lenne 20 visszakérdezés, hogy mégis mik az alapparaméterek. Meg lenne 10 válasz kapásból 300 ezres Daikinokkal, Toshibákkal, Fujitsukkal... semmivel nem lennék előrébb.
    Ezért először olvasgattam, és aztán megpróbáltam egy pénztárcakímélő, ámde (remélhetőleg) nem legalja megoldást kitalálni. Ezen belül maradt 3-4 verzió. Ennek az eldöntésére kértem segítséget.
    Aki nem tud ehhez érdemben hozzászólni, különösen, azután, hogy már lefutottuk az első "inkább vegyél ennyiért belépő szintű Daikint" köröket, attól nagyon szívesen venném, ha egyáltalán nem írna semmit csak azért, hogy növelje a hozzászólásai számát. Különösen vonatkozik ez azokra, akik a hasznos tartalmat amúgy nélkülöző hozzászólásukban burkoltan, vagy kevésbé burkoltan le is hülyéznek... :(

    Mitől szar? Melyik szar a felsoroltakból? Konkrétum?
    Melyik, az általam felsoroltak Fisherekkel azonos tudású Daikin kerül ugyanannyiba? (Egyáltalán, mit tudnak ezek? Pont ez lenne az alapkérdésem.)

    A mercis példa nem kapufa. Ott is ugyanígy leginkább hitek, személyes szimpátiák csapnak össze, minimális valós tudással és tapasztalattal, ráadásul óriási választék, rengeteg típus, felszereltség, kombináció és igényszint mellett... Hát ha még a használtakat is belevesszük... kor, állapot stb.

  • Cpt. Flint

    tag

    válasz DeFranco #22809 üzenetére

    Igen, jogos, ezek a további szempontok.
    Csak ezekről rohadtul nem találtam semmit az alsóbb kategóriákban. Hogy mondjuk pl. Fisher v. Gree szervize, alkatrészellátása milyen? Persze lehet, hogy azért nem, mert nemigen kell őket javítani, vagy legalábbis mire kellene, addigra már nem éri meg.
    És az állíthatóságukról is csak annyi van, amennyit a leírásban találok. Nyilván ilyen szempontból lutri olyan típust venni, ami hiteles szakmai oldalon nem minősített, ebben igaza van az ellenzőknek.
    Az a baj, hogy így nincs olyan összehasonlítási alap, ami látatlanban, csak a neten fellelhető infók alapján eldönthetné a kérdést. Pont ezért kértem (volna) itt segítséget, hogy esetleg szerelőknek, vagy olyanoknak, akik valami okból már több légkondit láttak (mondjuk építést/felújítást kivitelezőknek, szervertermes infósoknak) vannak-e személyes tapasztalataik, ismereteik.

    Na és persze van még egy fontos szempont, hogy a (vidéken) elérhető pár klímásból melyik milyen típust tud/hajlandó biztosítani/szerelni.

    [ Szerkesztve ]

  • Cpt. Flint

    tag

    válasz GeryFlash #22816 üzenetére

    Használtam a keresőt, és elég sokat végigolvastam a topikból, mielőtt kérdezni kezdtem volna.
    Windy egyelőre nem válaszolt a kérdésemre itt a fórumon (privátban nem kerestem), a többi válaszadó nem tűnt klímás szakembernek.
    Windy általad idézett hozzászólását olvastam korábban magam is. Egy problémám van vele. Ha, ahogy írja, a Gree jó, megbízható, megéri az árát, van tisztességes piaci jelenléte, akkor ugyan mi a fenétől nem ugyanaz a kategória, mint a Daikin? Minden megelőlegezett tiszteletem mellett, szerintem ez az egyik legtipikusabb példája a hitből, márkaszeretetből/hűségből/mániából való megnyilatkozásnak. "A japán mindig jobb." Miért is? Mert valamikor az volt az etalon? (Ha a kocsis hasonlat nem tetszik, akkor mondok másikat: olyan ez, mint ahogy a Samsung telefonok hívői lenézik a Xiaomit. "Fasza, ugyanaz a proci, mindent ugyanúgy tud, ugyanott gyártják és még olcsóbb is... de hát hiába, akkor sem ugyanaz a kategória...") Ez egyébként részben pont a "régi motoros" forgalmazók, szerelők attitűdje, akik 10 évvel ezelőtt ezekkel a "nagy", "igazi" márkákkal/gyártókkal kezdtek, és emiatt ezekhez érzelmileg (is) kötődnek. Viszont közben sokat változott a világ (nem mondom, hogy mindig jó felé), és nagyon komoly új brandok fejlődtek ki.

    Én igazából személyes tapasztalatokat (több esetből) és statisztikákat tudnék elfogadni, vagy konkrét szakértői dolgokat (mondjuk az egyiken műanyag az, ami a másikon fém, melyik a jobb, miért; ilyesmik).

  • Cpt. Flint

    tag

    válasz erdey_a #22822 üzenetére

    Én is ezt hiányolom. És nem találtam leírva, konkrétumokkal.
    Annyit találtam, hogy nem szabad pl. LG, Whirlpool klímát venni, mert az tényleg a matricázás legalja; erre írt Windy nem hivatalos statisztikát is. Ezt felfogtam és elhiszem.
    De en bloc azt írni, hogy a japán mindig jobb és ár-értékben mindig jobban megéri a Daikin... ez így nekem értelmezhetetlen.

  • Cpt. Flint

    tag

    válasz DeFranco #22821 üzenetére

    nem írtam, hogy azt írta, hogy ugyanolyan. el kell olvasni, hogy mit írt, ott van, idézte az, akinek válaszoltam. Egyértelmű, hogy azt írta, hogy a Gree tud mindent, amit kell, gyakorlatilag teljesen megfelelő módon, csak... nem ugyanaz a kategória... de miért?
    ha valami "megéri az árát", az számomra azt jelenti, hogy az ár-érték aránya megfelelő, jó, kiváló stb. Ettől még lehet (valamivel) jobb egy másiké, csak akkor azt tessék rendesen megindokolni, hogy pontosan miért is. És nem úgy, hogy MINDIG, és CSAK, mert az biztos nem igaz, mivel vannak szolgáltatásaikban egyszerűen összehasonlíthatatlan típusok is. (alma a körtével, ugye...)

    Egy valamiben biztos jobbak a Daikin, Fujitsu, Toshiba cuccok, hogy tudjuk ki csinálja és elvileg van róla adat, ellenőrzés, miegymás.

    Kicsit utánaolvasgatva mondjuk az általam felsorolt Fishereknek, látok olyan funkciókat, hogy "szagtalanító szűrő", tálcafűtés, karterfűtés stb.
    Vagy ott van a "Follow Me" hőérzékelés (azaz a távirányítóban van a hőérzékelő, vagyis ahova azt teszed, ott fogja érzékelni, hogy elérte-e a kívánt hőfokot), amivel egy itt fentebb folyó beszélgetésben említett probléma elvileg kiküszöbölhető. (Mármint hogy fent a fejegységnél melegebb van, ezért a lenti "élettérben" 2 fokkal hidegebbre hűt a klíma, mint amit beállítasz.)

    Azt látom a leírásokban, hogy az említett Fisherekkel kb. egy árban levő, kb. belépő szintű Daikin FTXB-C FTXB35C / RXB35C-nek nincsenek ilyen funkciói, és elméletileg a leírt hűtési/fűtési hatásfoka is gyengébb.

    Ezek miatt a dolgok miatt szívesen választanám a Fishert inkább. De persze ez mind csak akkor ér valamit, ha igaz. Ezért lennék kíváncsi valós tapasztalatokra.

  • Cpt. Flint

    tag

    válasz ezsiasi #22825 üzenetére

    jó, bocs, akkor csak kevésbé ajánlott mostanság, tökmindegy, ott épp nem az volt a lényeg.

Új hozzászólás Aktív témák