Új hozzászólás Aktív témák

  • FMarci

    csendes tag

    válasz 4D4M #47926 üzenetére

    Nagyon szépen köszi a tanácsaidat!
    1. / 5. Légtechnika alatt mit értesz? Csak a hőcserés szellőztetést, vagy mondjuk ilyeneket is beleértesz? https://www.philips.hu/c-p/AC2729_10/2000i-series-air-purifier-and-humidifier
    Párom amúgy szellőztetés-mániás, minden szoba minden reggel legalább 2-3 percet átszellőzik a legnagyobb hidegben is.
    3. Ez teljesen logikus, és meg vagyok döbbenve, hogy magamtól nem jöttem rá / senki más még nem mondta. Teljesen negálja ez a tény a vágyaim/elképzelésem kábé teljes egészét: hogy különbözhessenek a hőmérsékletek a helyiségekben. A csapból is az folyik, hogy krupp ide vagy oda (reméljük, ez ki lesz nőve) 20 fok alatt érdemes aludni (okosok szerint érts és mondd lassabban öregszel). Lányomat ez a hidegben alvás nem is zavarja, ezért én szívesen lehetővé tenném neki ezt az egészséges alvást post-krupp is. Én meg egyszerűen ilyen hidegben nem tudok pihentetően aludni, és szerintem az életben már nem fogom megszokni. Nekem csak az "egészségtelen" éjszakai hőmérséklet (>22) jó. De ez az érv azt mutatja, hogy egy fedél alatt élve a két igény párhuzamosan kielégítve nem lesz, csakis valami közös hőmérséklet lehet a kompromisszum. :-(
    4. A háromból kettő fennáll (árnyékolás hiánya és nagy nyílászárók). Elemes a födém.
    Itt amúgy a plafonhűtés esetén nem az van, hogy a sugárzásos hőleadást segíti elő (nem magát a levegő hőmérsékletét temperálja), ilyentén itt (az előző ponttal ellentétben) valóban lehetne helyiségről helyiségre más hőmérsékleti komfortot létrehozni?

    Úgy tűnik értesz hozzá. Ez szakmád amúgy? Kérdezhetlek az ügyben priviben? (Leginkább a 3-4. pont körül).
    Nincs még kőbe vésve semmi, lehet még (talán kb. november közepéig) mást kérnem. És a generálkivitelező csak örülne neki, egy zónás fűtésből már 50+-t csinált, vakon menne neki a karmesterkedés, itt meg erősen várja a szakági tervezőt..
    Ja még amire inspiráltál, hogy csak csikarjam ki a közvetlen kontaktot a szakági tervező felé, és beszéljek vele direktben.

    Tényleg nagyon köszi!

    Ölni tudnék egy Nobel-békedíjért.

Új hozzászólás Aktív témák