Új hozzászólás Aktív témák

  • corlagon

    senior tag

    válasz drkbl #111 üzenetére

    Kihagyja a kiadót, tehát legalább ennyit kell koncerteznie, mert pólót koncerten vesznek, CD-t meg bármikor.

    Ja, csak tole veszik a zenet (100% zsé), nem a kiadotol (10% zsé). Ugyanugy mintha polot arul koncert utan.

    A cikk pont arra világít rá, hogy a kiadók adnak előleget, stúdiót, producert, mindent, utánna viszont benyújtják a számlát. Szerződni tudni kell

    Nem vitatom, hogy a record labelek adnak is, nem csak elvesznek, de attol tartok, hogy nagy szazalekban a kapcsolataik, a penzugyi hatteruk es az oligopol ertekesitesi piac miatt erosen nekik kedvezo szerzodeseket kotnek, foleg a feltorekvo bandakkal akiknek nincs sok valasztasuk mint alairni. Aztan persze szivnak, ha befutnak, es a szerzodesuk meg 2-3-5 lemezre a kiadokhoz koti oket, fillerekert cserebe - ezer ilyen sztorit hallani.

    Okos emberek ulnek a kiadokban, akik tisztaban vannak az eroviszonyokkal, es ezt ki is hasznaljak. De a net erosodesevel csokken a bandak es a fogyasztok rautaltsaga a borzaszto draga es korszerutlen lemez-ertekesitesi rendszerre, ezt erzik a kiadok, feltik a poziciojukat, csak a reakcio egyelore a konfrontacioban merul ki. Pl. az amazon.com zeneboltja pont egy ertelmes kezdemenyezes (persze a power usereket ez sem fogja elteriteni a torrenttol, de ez mas teszta).

    Kisse elterunk a tematol amugy...

Új hozzászólás Aktív témák