Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz Elf #9 üzenetére

    Szerelmi bánatot szimatolok, azt öltötte át abba amit látunk karakterekben és ami már benne volt amúgy is emberünkben, de most felruházódhatott, aktualizálódhatott ezzel és lüktetve duzzadó szellemi placentaként elénk tálalhatta azt.

    Szeresd a tárgyakat és akkor az emberek viszont szeretnek.
    Jó összefoglalás. És egyébként a fogyasztói tárgykultúra teljes csöcsszélességgel támogatja is ezt, tehát nem nagy csoda, ha valaki erre jut cirkalmas és fájdalmas útjait követően, persze merőben fals.

    Az autónak nincs lelke.
    Ezen a ponton vitatkoznék kicsit. Beállítottság kérdése. Aki moderntechnológia-kütyüzik vagy épp a sportszermárkákra-ruhákra van rákattanva, na annak ne nagyon süsd el, hogy "azért drágább, mert rá van írva valami" (a becsípődött márkanév). Mert neki az nem csak egy felirat lesz, hanem életérzés, irányultság, hovatartozás és társai. Ebben is akad fals szépen, de a legtöbbség soha nem tapasztal meg más életutat, eredeti célokat, önazonosságot is csak valamelyik bejáratott kulturális kanálisba való csatlakozással ér el, az emberi kapcsolatokkal is rossz fajta áthallásba kerül sokszor a dolog. Annyiban ösztöni szintű és ilyen értelemben helyén való, hogy a kijelzés mindig is megvolt, a falkához tartozás jelképei nem ma kezdődtek.
    Elveszni sem kell benne persze. Ha vannak érdemi emberi kapcsolataid, produktív tevékenységed a mindennapokban, nem a kapcsolattartó eszközt cincálod elemeire, nem preztizseszköz lesz, hanem használati, ahogy írod is.

    Akkor jó, ha alkotással társul egy szenvedély. Régen is voltak kütyüzők, aki a népi bicskákban találta meg magát, mint gyűjtő vagy előállító, annak is nehezen nyomtad volna le régen is a torkán, hogy az csak egy használati tárgy. Van helye az ilyennek, csak nem a mai módon, amikor megveszed a kreativitást, kiváltod az élményt pénzzel. Amit ugye nem lehet vagy ha el is hiszed, hogy lehet, a kiköltekezésnél még egy fokkal nagyobb ürességet kapsz cserébe, tehát meg kell ismételned a procedúrát.:) Ez nem neked jó.

    Ettől függetlenül nem baj, ha jelen van egy igényesség, ami a technikai igényességre is kiterjed. Nem egy leányt láttam az idők során, akik tudtak öltözködni, tényleg jó ízléssel, s kreativitással, szépérzékkel voltak megáldva, akár turkálóból, fillérekért is, a telefonjuk viszont kutya szájából lett előhúzva - azt annyira nem érezték...

Új hozzászólás Aktív témák