Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    válasz Elf #46 üzenetére

    Attól, hogy az ember lelket képzel a tárgyba, attól nem lesz neki. Azért is írtam, hogy nem fog egy lélek 2g súllyal eltávozni, belőle, csak mert tönkremegy.
    Azt mondom, hogy nem mindegy, hogy mit tanítasz meg az embereknek. Vagy még inkább passzívan mit tanulnak, mert nem kell összeesküvéselméletet belelátni az egészbe.
    Ha azt tanulja, hogy semmit sem kell megbecsülni, nem kell törekedni a megtartására, akkor ezt az emberi kapcsolataiban miért alkalmazná másként? Ha viszont megtanulta a megbecsülést, akkor miért ne alkalmazná az emberi kapcsolataiban is?
    Nem azt mondom, hogy aki nem szereti a tárgyakat, az az embereket se fogja. Sőt van az a színt, mikor az emberek fontosabbak a tárgyaknál. Itt most arra gondolok, hogy neked is fontosabb a telefonod, semmint, hogy az árából meghívj sok-sok sörre. És ebben nincs semmi rossz, ettől még nem vagy mobiltelefon imádó. De eljöhet az életedben az a pont, mikor azt mondod, hogy a lányod boldogsága, fontosabb, mint az a ház, amiben 40 éve laksz. Vagy tudod, hogy pár év múlva meghalsz, és miért ne ajándékozd el apránként a cuccaid, hogy még élve lásd, ahogy örülnek neki.
    Ha megtanulod becsülni a dolgokat, tárgyakat, keresni benne az értéket, legyen az akár egy szép naplemente, vagy egy szolgáltatás, akkor a hozzáállásod fog változni, és vele együtt az emberekhez is másként fogsz hozzáállni.
    Szerintem ezt a hozzáállásváltozást tárgyak, élmények jobban el tudják érni, mint egy szolgáltatás. Tehát amikor azt mondjuk, hogy inkább szolgáltatásaink legyenek, semmint tárgyaink, azzal csökkentjük az esélyét, hogy megtanuljuk értékelni a dolgokat, így az embereket is kevésbé fogjuk értékelni. Még inkább lecserélhetőkké válnak.

Új hozzászólás Aktív témák