Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • envagyok

    veterán

    válasz KROK640 #100476 üzenetére

    A belépő/kezdő gamer számítógépekre az a magyarázat, hogy egy családban kitalálja a gyerek, hogy az osztályban sokan nyomják pl. a Fortnite-ot vagy más kis hardverigényű játékot pl. még a GTA V-öt multi modokkal, world of tankot/warshipset, stb.
    Arra nem kell erőmű, meg a legtöbb családban hónap végére kajára sincs, nemhogy egy középkategóriás új gépre kb 350-400k (i5-13. Gen, 16g ram rtx3060ti), de ez használtan sem megy 300 alatt.
    Egyébként meglepődnél, ha megtudnád mi a játékok minimum hardverigénye. Low beállításokkal 50-60-100000-es gépek szinte mindent elfuttatnak élvezhető sebeséggel (25+ fps)
    És ilyenkor mindenki boldog:
    -A családfő, mert 5000ft is számít, meg az se mindegy, hogy 100 watt körül vagy 500 watt körül fogyasztja a gyerek az áramot a napi 6-8-12 óra játékkal .
    -A gyerek, mert játszhat amivel szeretne (játékélmény szempontjából szinte teljesen mind1, hogy milyen a grafika minősége, sajnos a fejlesztők is arra mentek rá, hogy grafikailag szuperek a játékok, de igazi tartalom, az nulla. Engem hónapokig, évekig le tudott kötni c64-en az elite, meg a defender of the crown, de ott szerencsére jó a játék, és senki se bánta, hogy nem lehet 500 wattot zabáló pc-vel megszámolni a szereplők hajszálait)
    -És te is, mert eladható a réges régi cuccod.

    [ Szerkesztve ]

  • BiP

    nagyúr

    válasz KROK640 #100476 üzenetére

    "kezdő gaming": envagyok jól leírta a leggyakoribb szitut.
    Ha csak most csöppensz a játékok világába, akkor elsőre felesleges is lenne rá fél-1 millát költeni, mert lehet, hogy mégsem jön be a dolog, nem tudsz rá időt szakítani.
    Vagy romlanak a tanulmányi eredmények,és letiltanak a szülők, stb.
    Vagy alapból kisebb még a gyerek, és úgyis olyanokkal játszik, ami nem nagy hardverigényű. Ha most lép be a játékok világába, nincs prekoncepció, nem kell neki egyből a Horizon Zero Dawn 4K-ban, hanem elvan egy pitty-putty wacky wheels szerű autós játékkal. Meg a mai multijátékok sem fektetik meg a gépet.

    Nálam a nagyobbik gyerek 8,5éves, még nem számítógépezik, (bár időnként nézegettem játékokat, mi férne bele, mi a korosztályos játék), de tudom, hogy kb. bármivel szívesen elpötyörögne, - ha engednénk neki. Nincsenek elvárásai, mert nem tudja, mi a szint, mert még nem számítógépezik. Persze szülinapokon osztálytársaknál megy némi PS meg xbox, de ott Minecraft meg Fifa szokott lenni.
    Szerintem mobilja előbb lesz, mint gépe. De még van pár évem ezt kiagyalni.

  • tope

    addikt

    válasz KROK640 #100476 üzenetére

    Kezdő gaming elég tág fogalom, én legalább azt mondom, amin elfut egy Fortnite, mint ahogy envagyok is írja.
    Sokan keresnek 100 alatt gépet, és azért abba belefér pl egy 6-7. generációs i5, 8-16 GB DDR4 memória és egy GTX 1050 Ti - 1060 3-6 GB.
    Ámbár csak meg kell nézni a Hardveraprót, ilyen gépek 130-150-be is mennek, agyrém, én meg majd a Ryzen 5 3600X gépet GTX 1660 Super-rel fogom 150-be adni ami agyonveri azokat a gépeket tudásban, és korban is újabb.
    De 200 körül is elég korrekt gépet lehet összerakni, újonnan 110-120-ból (Ryzen 5 proci, alaplap, 16 GB memória, 500-as m.2 SSD, "gamer" ház, hát világít) megvan a videokártyán és tápon kívül egy komplett gép, a maradékból meg ha van a régi gépedben egy jó táp, akkor azt átrakod, meg veszel egy RTX 3060-at pl még hozzá...

    [ Szerkesztve ]

  • Pikari

    addikt

    válasz KROK640 #100476 üzenetére

    Privátban leírom a teljes specifikációt, ha érdekel.

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák