Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • werman

    tag

    válasz Geli #9 üzenetére

    Elöször is a kis "bantunéger" azt se tudja mi az hogy számítógép. Másodszór nem hiszem hogy a kis "bantunéger" első gondolata az lenne hogy gyerünk fell az MSN-re vagy menyünk MMORPG-ni meg ilyenek hanem az hogy hugy kell egyatálán elinditani a gépet. Vagy mi az hogy program? Hogyan tud ez levelet küldeni a világ másik végére? kb ilyen kérdéseket fog majd magába feltenni.

    Nem rosz ez a XO csak én más formába csinálnám meg ezt.
    1.Ilyen hülye szinben 2km látszik hogy mi az,ez elégé elszelektálja a tulajdonost a többi pc használótól, ha egy ezüst szürke szinben hoznák ki akkor minden ki ugy néz ne rá mint egy normális laptopra(normális ez igy is csak a kinézete nem :) )
    2.én inkább az oktatásra koncentrálnék, ha most szétosztogatnak ebböl 1 millió embernek az a 1 millió még nem számitógép használó hanem csak tulajdonos.Ez olyan mint a autó vezetés, elöször elmélet aztán gyakorlat.

  • dabadab

    titán

    válasz Geli #9 üzenetére

    Te lehet, hogy birod a hordozasat, de egy 10 ev koruli gyerek, akinek par kilometert kell gyalogolnia az iskolaig, az lehet, hogy nem birna (az meg biztos, hogy a laptopod sem).

    "kis bantunéger gyerek mit fog rajta tanulni?"

    Egyreszt megtanul egyaltalan szamitogeppel banni (nem mintha ez valami nagy wasistdas lenne, de a felnotteknek szoktak ezzel gondjaik lenni), masreszt ez lehet a konyvtara, harmadreszt altalanos kommunikacios eszkoz (ez rengeteget jelent, en meg emlekszem, hogy milyen volt a vilag az internet elott :) ) negyedreszt meg - mivel az egesz teljesen nyilt platform es igyekeznek minel tobb dolgot Pythonban meg hasonloban megirni - egyszeruen belekostolhat a programozasba (egyszeru kis scriptek irasat barki meg tudja tanulni). Ezek igy egyutt lehetove teszik, hogy a kis bantu neger gyerek joval kozelebb keruljon az altalunk ismert XXI. szazadhoz, mint amire amugy remenye lehetne.

    DRM is theft

Új hozzászólás Aktív témák