Új hozzászólás Aktív témák

  • FTeR

    addikt

    válasz moma #5 üzenetére

    a licenszelési mód szimpatikus, tekintve h egy bevált módszer. linuxnál is ez van, csak ott a szolgáltatásért kérik el a pénzt. ilyen (pl vállalati) környezetben a linux sincs ingyen. példának okáért nem véletlen jött létre a mozilla corp sem, pedig az fx alapból ingyen van.

    az lemaradt, h az előnyei közé tartozik a darabszámra mért ár is. egyébként ez campusos móka a legelőnyösebb ms licensz. cirka másfél milla értékű sw-t mérnek pár ezer forintért. legutóbb az ms nem is nagyon akarta meghosszabbítani.

    a kiindulási alap, az h kell a cucc és így olcsóbb. továbbra sem kötelező élni a lehetőséggel. sehol sincs megszabva, h wint kell oktatni. az már más kérdés, h van-e igény a linux oktatására.
    az, h államigazgatásban mit használnak viszont közvetlen a vezetőség döntése. most is wint használnak mindenhol*. tehát ha ez a rész is belép a programba, akkor az mshez kevesebb lóvé fog jutni (gyk. ezzel pénzt spórolnának).

    viszont nem értem, h mi értelme lenne az oktatási részbe felvenni a linuxot, mivel az alapból ingyen van. szal nem kell a diákok/iskolák számára a kedvezményes megoldás.

    *annyira h más platformot nem is támogatnak (lásd apech, amivel egyébként nem értek egyet). de példának okáért a belügynél openofisz van.

Új hozzászólás Aktív témák