Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • moma

    őstag

    válasz FTeR #7 üzenetére

    kár összemosni a support-ért fizetendő zs-t, mert egyrészt nyilván most is karban tartja valaki az egyetemeken azt a kismillió gépet, másrészt meg itt(!) nem az volt a baj, hogy az állam fizetett, hanem az, hogy most úgy tűnik kiszolgáltatott helyzetben van. egyébként a múltkori cikknél egy elég durva 100k fölötti összeg jött ki per gép, nem valami pár ezer forint. ennek fényébén még perverzebb, hogy le kell szedni a gépekről.

    "viszont nem értem, h mi értelme lenne az oktatási részbe felvenni a linuxot, mivel az alapból ingyen van. szal nem kell a diákok/iskolák számára a kedvezményes megoldás."

    az iskolának a win is ingyen van nem? ha egyetemnek, kellen fizetni a saját költségvetéséből kiváncsi vagyok, hogy ms office-okra költené e azt el.

    egyébként meg ha úgy számolunk, hogy mennyibe kerül nemzetgazdasági szinten. tehát, hogy az átlag nem IT-s átlagpolgár így wint és ms officet vesz. akkor még jobban kirajzolódnak a különbségek.

    Szerintem a korrekt az lenne, ha fizetős szoftvert használnak akkor részletesen indokolják meg miért költik el az a pénzt. Miért kell az MS office és miért nem jó nekik az open office.

    [ Szerkesztve ]

    we all deserve a bit of luck.

  • Dave™

    nagyúr

    válasz FTeR #7 üzenetére

    Miért is jó ez a campus? Azok kaphatnak használati jogot ms termékekre, akik (a nyílvánvaló feltételek mellett, vagyis hallgató) rendelkeznek már jogtiszta frissítési alappal? Tehát kapok egy win-t meg office-t ha már van egy jogtiszta winem? És ezért fizetünk is? Nem értem, mi ebben a jó nekem...

Új hozzászólás Aktív témák