Új hozzászólás Aktív témák

  • luciferc

    őstag

    válasz erdoke #96 üzenetére

    Már leírtam, hogy szerintem mit jelent, akkor most bővebben: azonos csoportba tartozó, de bizonyos tekintetben eltérő dolgok között sorrendet állít fel, és ennek alapján egyes dolgokat különböző mértékű előnyben részesít a többivel szemben. Vagy ti nem ezt értitek alatta?

    Vagyis az adatcsomagok esetében az egyes protokollok, vagy portok, vagy más technikai paraméter alapján egyes csomagokat különböző mértékű előnyhöz juttat a többihez képest.

    A prioritást ad az adatcsomagoknak kifejezés számomra nem értelmezhető. ez mit jelent? Amúgy a prioritást ad helyett az előnyben részesít, előnyt ad tényleg jobb, és ugyanazt is jelenti. A prioritást ad (előnyt ad) a HTTP protokollnak, az igen, azt tudom értelmezni. de azt, hogy előnyt ad az adatcsomagoknak, azt nem. Mihez képest ad előnyt?

    Szerinted nincs helye a magyarban a priorizál szónak. Ok, akkor hogy mondod az első bekezdésben leírtakat röviden? Sorrendizál? Előnyít? Lehet, hogy nem a priorizál szó kellene, hanem egy magyarosabb, de egy olyan jelentésű szónak szerintem van/lehet helye a szaknyelvekben, ami az első bekezdést röviden leírja. Szerintem eléggé egyszerűsít.

    Nem használható széles körben? A közlekedés szervezői szintén priorizálnak (buszsávok, kiegésztő lámpák, forgalomszabályzó táblák), priorizálják a forgalmat, a forgalom résztvevőit. Tömegbalesetnél az orvos szintén priorizálja a sérülteket, mert muszáj. Szaknyelvben szerintem van helye, és ők használni is fogják, ha szükséges. ezt nem mi döntjük el. :)

    És miért baj az, hogy az egyszerűbben hangzó változat az idegen nyelvekben nem létezik? ez miért kell érdekeljen minket?

Új hozzászólás Aktív témák