Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • heihachi

    addikt

    válasz Coyote2000 #2 üzenetére

    A EB elmehet a búsba.

    Ez mekkora faszság már, hogy létrehoz valamit, egy saját szellemi terméket, ezek meg megszabják, hogy mennyiért adhatja. Ilyen alapon odamehetnének a Paganihoz, hogy te, ez a Zonda kurva drága, add alacsonyabb áron és fizess nekünk x száz millió eurót. Mi a rák köze ehhez az EB-nak? Továbbá ennyi erővel, tiltsák meg az összes autógyártónak, hogy autós rádiót szereljenek be az új autókba, mert ez jelentősen rontja a versenytársak esélyeit. Kit érdekel? Gyártsanak ők is autókat, és tegyék bele a saját hifijüket.

    "Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD

  • heihachi

    addikt

    válasz dabadab #4 üzenetére

    Enyje ejnye, hát nem illik, kicsúfolni a butábbat, inkább okítani kell, ha már Te olyan okos vagy.

    Ugyebár kényszerítették a MS-ot, hogy ''dobjon piacra egy olyan Windows-változatot is, amely nem tartalmazza a Windows Media Player médialejátszó alkalmazást''.
    Erre próbáltam a kocsissal példát írni, szerintem tök ugyanaz a kettő. (Az elv a lényeg.)

    ''És bár lebutított Windows rövid idő múlva megjelent a piacon, a cég – noha hajlandó volt kompromisszumokra – továbbra sem tett maradéktalanul eleget a Windows operációs rendszer kommunikációs protokolljainak licencelésére vonatkozó diktátumoknak: a felajánlott dokumentáció – az EB szakértőinek értékelése szerint – mindvégig drága, pontatlan, hiányos és ezért gyakorlatilag használhatatlan maradt. A mulasztás miatt tavaly júliusban újabb, 280,5 millió eurós bírságot szabtak ki a Microsoftra.''

    Azt, hogy az adott protokollok (vagy legyen az bármi is aminek a dokumentációjáról szó van) a MS szellemi terméke, gondolom nem lehet vita tárgy, és az sem, hogy ha azt vitatja, hogy drágán adják, akkor meg bele akar szólni, hogy mennyiért adja. (Megintcsak az elv a lényeg.)

    Milyen gazdasági ismeretek szükségesek ehhez?

    Az idézetek az IT.news-ról vannak.

    "Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD

  • heihachi

    addikt

    válasz Jim Tonic #9 üzenetére

    Hát igyekeztem, köszi :)

    De esküszöm, nem értem, ezt a monopolhelyzetet. Ki kényszerít rá bárkit is arra, hogy Windows oprendszert használjon? Vagy arra, hogy ha már Windowst használ, akkor Media Playert használjon vagy Office-t vagy Internet Explorert? Vagy hogy egyáltalán fejlesszen szoftvert Windows alá?
    Egyáltalán kit zár ki a MS a piacról?
    (Most tekintsünk el az APEH programoktól, mint csak Windows alá létező és kötelezően használandó programoktól, az igazán nem a MS hibája, és teszem hozzá ottvoltam jónéhány megbeszélésen ezzel kapcsolatban, és több esetben is jelezve lett, hogy ez így nem kóser, erredménye látható.)
    A Matávos példád ugyanúgy nem helytálló, mert ott totális monopóliumról beszélhetsz, míg itt messze nem. Vagy tényleg nincs a Windowson kívül egy másik oprendszer sem?

    mod: helyesírás

    [Szerkesztve]

    "Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD

Új hozzászólás Aktív témák