Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gregorius

    őstag

    válasz Nagy Gábor #16 üzenetére

    Figyelembe véve, hogy egy alapkiépítéses DOS rendszerben te nem fogsz semmilyen hálózati funkciót előkaparni további szoftver nélkül (például egy Microsoft Networking kliens megteszi), amin keresztül be lehetne törni, állításomat fenntartom.
    Az említett vírusok pedig TSR/fájlokban terjedtek, nem remote exploit-on keresztül.


    Csak a nyíltforrású?
    Pár nappal ezelőtt egy és ugyanazon napon csupán két hír volt pont arról, hogy a nyílt forrású szoftverek elhozzák a kánaánt (az egyik ez, a másik az EU-s cikk arról, hogy az open source hogy fel fogja lendíteni a szoftveripart). Figyelembe véve, hogy a szerzőknek/forrásoknak (tudtommal) legfeljebb közvetett érdeke fűződik az ügyhöz (vagyis nem az érintettek marketing osztályán dolgoznak), egyelőre igen.

    A minőséget inkább az jelzi, ha az első javítócsomagot még a dobozos termék előtt ki kell adni... Mint a Vista esetén történt.
    Akkor ezentúl az egekbe magasztalom az EA szoftvereit, merthogy ők hírhedtek arról, hogy ha egyszer kiadták a szoftvert, akkor ahhoz te hotfixet nem fogsz látni. Pedig kellene.
    Az teljesen normális, hogy kódzárás után újabb hibákat találnak, amikor már csak a QA dobhatja vissza a rendszert komoly problémák esetén, vagy már a sokszorosítás is elindult. (Online terjesztés? Úgy könnyű!) Legalább látszik, hogy a babérokon ücsörgés helyett legalább a munka látszatát keltik.
    SP meg legkorábban 2007 közepén-végén lesz, az is inkább csak azért, hogy a kódbázist közös alapra hozzák a Longhorn Server-rel, nem azért mert annyira szükség van rá.
    Ettől persze még nem fogok azonnal Vistára váltani, a tapasztalatok még mindig hiányoznak.

    Éppen úgy, ahogy a sajtóban agyondícsért Windows Updte is teszi
    Érdekes, én a sajtóban agyonfikázott Windows Update-ről szoktam olvasni... Nem teljesen szar, persze büdösnek elég büdös. A WSUS meg az AU sokkal jobb hozzá képest.

    De ha egy céges gépen a hozzá nem értő nyúzer kikapcsolja a védelmet, vagy ha saját gépen nem is telepít védelmet, akkor a fertőzés garantált
    Egy: céges gépen hozzá nem értő júzer képes kikapcsolni a védelmet. Rendszergazda rövidtávon repül, mert nem korlátozta le az adott júzert megfelelően.
    Kettő: saját gépet felcsatol a céges hálózatra, ami szépen megfertőz mindent. Rendszergazda szintén repül, merthogy nem volt képes a hálózati topológia hozzáférési pontjait rendesen felderíteni és/vagy megfelelő karantént felállítani.
    Rendszergazda kivételes esetben akkor nem repül, ha az említett veszélyforrásokat főnökségi utasítás által akadályoztatva nem tudja izolálni, de akkor előre beszámol a főnökségnek a felvállalt kockázatról, amelyekért ezáltal nem vonható felelősségre.

    Röhelyes
    Helyesen: röhejes :P

Új hozzászólás Aktív témák