Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sh4d0w

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz FTeR #96 üzenetére

    Nem fogadom el, amit írsz, mert hülyeség egyrészt, másrészt hadd legyen már saját véleményem, harmadrészt az elfogultságod a MS mellett már csakazértis arra indítja az embert, hogy vizsgálja, amit írsz. Szerintem életedben nem ültél egy linuxos gép előtt, pláne nem próbáltad a saját ízlésedre szabni a kezelőfelületét. Továbbra is állítom, hogy egy marhaság az, amit írtál - és ami momentán az aláírásomban szerepel. Linuxot lehet csicsa nélküli, ámde grafikus felülettel ellátott desktopként használni - mindezt ráadásul sokkal kisebb erőforrás-felhasználással, mint bármelyik Windows-os felületet.

    Egyébként meg ha képzavar van nálam (ami egyébként nincs, anno én is buzeráltam mindenféle felületet Windows alá, csak egy idő után feladtam, mert vagy nagyon macerás volt visszaállítani reinstall után, vagy egyszerűen megbolondult tőle az oprencer), akkor Nálad mi van? Egyik mondatoddal agyonütöd a másikat. Idézek:

    ''...WPF != GUI nagyon nem. winen GUI = explorer...
    ...WPF egy platfrom. a kerneltől kedve a drivereken át, egészen a megjelenő felületig...''


    Ha a WPF != GUI, akkor hogyan lehet felelős a megjelenő felületért? A WPF bizonyos esetekben lehet több ennél (amiről egyébként külön nem vagyok meggyőződve, hogy olyan lesz, amilyennek elképzelték - de ez egy külön vitafórum tárgya lehetne), de igenis van köze a megjeleníteni kívánt csicsához, meg egyáltalán bármihez, amit meg akarsz jeleníteni a monitoron. Mi egyebet tud még a WPF ezen kívül (meg azon kívül, amit fentebb zárójelben említettem)? Itt inkább Nálad akad némi képzavar, ugyanis szvsz GUI != explorer.exe, utóbbi ugyanis az egész shell megjelenési formája, azaz ha vmilyen fagyi miatt kénytelen vagy lelőni e processt, akkor egészen az újraindításáig nem tudsz mit kezdeni a rendszereddel. Linux alatt ha lelövöd a GUI-t, nem történik semmi extra, átváltasz egy konzolra - amiből szintén akad egy pár - és onnan újra elindíthatod (ha éppen nem amiatt döglött be, mert elkonfigoltál vmit).

    https://www.coreinfinity.tech

  • Batman

    őstag

    válasz FTeR #96 üzenetére

    ''..ez a rizsa már lassan kezd fájdalmas lenni...''

    Már nekem is kezd fájdalmas lenni,nem megy itt más csak FLAME!
    Akinek nincs értelmes gondolata a cikkel kapcsolatban az maradjon csöndben, vagy menjetek chat.hu-ra boxolni de ne itt tegyétek meg.

    Ez mind a két félnek szól!

    A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

Új hozzászólás Aktív témák