Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyaralasptt

    csendes tag

    válasz FTeR #99 üzenetére

    Az angolom nem tul eros de en ugy fordianam, hogy a JIT/javas/ az 1.2-es verzioban debutalt. Futtatokornyezetet meg az ms, a syma meg a Sun csinalt hozza.

    Azt erdemes tudni, hogy a sun Runtime ''csak'' a referencia implementacio, vagyis egy csomo gyartonak van sajat JSE futtatokornyezete /IBM-nek van vagy tiz is/. A sun csak a szabvanyt, specifikaciokat csinalja, meg valami mukodokepes implementaciot. A gyartok igy tudnak versenyezni, hogy ki tud hatekonyabb implementaciot irni. Ha pl. a runtime bizonyos reszeit nem javaban implementaljak /asm, c, akarmi, ami adott feladatra hatekonyabb lehet/, akkor jobb teljesitmeny erheto el. Persze a runtimenak kevesebb resze lesz ujrafelhasznalhato, ha mas platformra is ki akarjak adni.

    A teljesitmenykerdes kapcsan talaltam valami sun-os merest a kulonfele runtime-okrol es 1.5-os verziok teljesitmenye nem nagyon tert el win es solaris alatt /max 5% a solaris javara/. Bennem az a kerdes vetodott fel, hogy a teljesitmeny hogyan alakul, hogyha tobbmagos geped van, vagy valami komolyabb servered. De nem hiszem, hogy sokan raknanak win-es server-re javas alkalmazast.

    GITS

Új hozzászólás Aktív témák