Új hozzászólás Aktív témák

  • #95904256

    törölt tag

    Na jó, részben poénnak szántam a megjegyzést, bár ha rajtam múlna hogy több száz millió dollárt hardver fejlesztésre költsek-e vagy mondjuk a projekten belül fele-fele arányban szoftver fejlesztésre akkor nagy valószínűséggel ez utóbbit választanám.

    De úgy látom hogy inkább félig poénnak szánt hozzászólásomra történtek reakciók mint a cikkre, úgyhogy megragadom az alkalmat a válaszolásra.

    dabadab
    Tévedés azt hinni hogy ezekre a gépekre minden programot gépi kódban, optimalizálva írnak. Sokszor több hónapig tart egy ilyen optimalizáció, míg a teljes futásidő csak napokban mérhető. Valamint az optimalizációnak nincs határa. Csak az embernek véges az ötlettára.

    cousin333
    Természetesen nem. Az én ötlettáram is véges. De ha rajtam múlna hogy hova költsem a millió dollárjaimat egy ekkora projektnél, akkor bizony a szoftveres megoldások felé is legalább egyenlő mértékben fektetnék be. Szerintem a Japánokban jelentős mértékben az munkál hogy megmutatni hogy akkor is az övék a legerősebb gép. :)

    bambano
    Bennem fel sem merült a 20 soros amőba lehetősége. :)
    Az meg őrültség hogy nem éri meg néhány évente átdolgozni legalább a hot-loopokat egy akármilyen hosszú programban is. Egyrészt az aktuális hardver lehetőségeit kihasználandó, másrészt az új megoldások révén.
    Példa: Integer faktorizáció. A Fermat módszer rendkívül hatékony, de hiába csiszolod 30-40 éven keresztül, akkor is egy GNFS vagy hasonló módszerhez képest elavult. Ezt értsd úgy hogy ami GNFS-sel rövid idő alatt megoldható ( pl. 640 bites faktroizáció pár hónap alatt ) az a Fermat módszerrel az idők végezetéig sem.
    Hardverre példa: OutOfOrder, vektorműveletek, nagyobb regiszterkészlet...

Új hozzászólás Aktív témák